πλαστικήχειρουργική.gr

πλαστική επανορθωτική και αισθητική χειρουργική
Βρίσκεστε εδώ: Home Αισθητική Χειρουργική Σώμα Πλαστική μετά την Εγκυμοσύνη

Πλαστική μετά την εγκυμοσύνη

Μετά την εγκυμοσύνη το σώμα της γυναίκας αλλάζει, και πολλές φορές χάνει την προηγούμενη φόρμα του. Οι κοινωνικές συνθήκες αναγκάζουν πολλές γυναίκες να ξεκινήσουν τη δημιουργία οικογένειας μετά τα 30, όπου η ικανότητα του σώματος να επανέλθει μετά από μία εγκυμοσύνη είναι μειωμένη, ενώ πολλά ζευγάρια πλέον καταφεύγουν στην εξωσωματική γονιμοποίηση με αποτέλεσμα την αύξηση των διδύμων κυήσεων. Οι παράγοντες αυτοί έχουν ως αποτέλεσμα το γυναικείο σώμα να είναι πολύ περισσότερο ευάλωτο στις αλλαγές της εγκυμοσύνης από ότι παλαιότερα.

Σύνοψη

Αναισθησία
Γενική Αναισθησία

Νοσηλεία
1-2 ημέρες

Επιστροφή στην εργασία
7-10 ημέρες

Πλήρης ανάρρωση
4-6 εβδομάδες

Πλαστική μετά την εγκυμοσύνη

Τι συμβαίνει στο σώμα μου;

Καθώς η κοιλιά μεγαλώνει για να φιλοξενήσει το μωρό (ή τα μωρά), το δέρμα της κοιλιάς τεντώνεται, με αποτέλεσμα τη ρήξη των ινών του κολλαγόνου και τη δημιουργία ραγάδων και χαλάρωσης. Οι μυς της κοιλιάς χαλαρώνουν επίσης και πολλές φορές μετατοπίζονται προς τα πλάγια, από όπου δεν μπορούν να επανέλθουν, ούτε και με γυμναστική.

Ο μεταβολισμός της γυναίκας όπως και ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύεται το λίπος, αλλάζουν επίσης κατά την εγκυμοσύνη, σε μια προσπάθεια της φύσης να έχει η μητέρα διαθέσιμες αποθήκες ενέργειες για να μπορεί να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται "κοιλίτσα" και "ψωμάκια" που είναι πολύ ανθεκτικά στη δίαιτα και την άσκηση.

Θηλασμός

Πολλές γυναίκες προβληματίζονται αν θα πρέπει να θηλάσουν ή όχι φοβούμενες ότι ο θηλασμός θα "χαλάσει" το στήθος τους. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν ευθύνεται ο θηλασμός για τις επιπτώσεις στο στήθος της γυναίκας, αλλά οι αλλαγές που παρατηρούνται κατά την εγκυμοσύνη. Επιπλέον έχει αποδειχθεί ότι ο θηλασμός προσφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στο παιδί όσο και στην ίδια τη γυναίκα.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι γαλακτοφόροι αδένες μεγαλώνουν και αντικαθιστούν το λίπος του στήθους, ενώ το δέρμα και οι σύνδεσμοι, που συγκρατούν το στήθος, χαλαρώνουν. Μετά τον τοκετό και την ολοκλήρωση του θηλασμού (εφόσον η μητέρα θηλάσει) οι γαλακτοφόροι αδένες υποστρέφουν και το στήθος αδειάζει και πέφτει.

Πώς μπορώ να ξαναφτιάξω το σώμα μου;

Όλες αυτές οι αλλαγές που περιγράφηκαν παραπάνω αναγκάζουν πολλές γυναίκες να αισθάνονται άσχημα για το σώμα τους και να ζητούν τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής για να αποκαταστήσουν την εικόνα του.

Κοιλιά

Κοιλιά

Μερικές μητέρες βρίσκουν ότι το δέρμα της κοιλιάς είναι λίγο χαλαρό χωρίς να έχουν πάρει ιδιαίτερο βάρος. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να εφαρμοστεί θεραπεία με Fractional CO2 Laser που βοηθά στη σύσφιξη του δέρματος της κοιλιάς.

Εάν, εκτός από τη μικρή χαλάρωση, υπάρχει παραπανίσιο λίπος, που έχει αποθηκευθεί στην κοιλιά και στα ψωμάκια, αυτό μπορεί να αφαιρεθεί μόνιμα με λιποαναρρόφηση, που ταυτόχρονα προάγει τη σύσφιξη του δέρματος.

Μια άλλη επιλογή είναι η μίνι κοιλιοπλαστική, που απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν παραπανίσιο λίπος στην κοιλιά και χαλάρωση στο τμήμα κάτω από τον ομφαλό. Εδώ γίνεται πρώτα λιποαναρρόφηση που αφαιρεί το λίπος, και στη συνέχεια αφαιρείται το περίσσιο δέρμα κάτω από τον ομφαλό, με μία τομή όπως αυτή της καισαρικής, χωρίς να πειραχθεί ο ομφαλός.

Οι ραγάδες και η μεγάλη χαλάρωση της κοιλιάς μπορούν να αντιμετωπιστούν με κοιλιοπλαστική, που "σφίγγει" τους μυς και αφαιρεί το τμήμα της κοιλιάς που κρέμεται κάτω από τον ομφαλό, μαζί με τις ραγάδες. Εάν όμως σκοπεύετε να κάνετε και άλλα παιδιά, είναι φρόνιμο να αναβάλετε την επέμβαση μέχρι να ολοκληρώσετε την οικογένειά σας, αφού τυχόν νέα εγκυμοσύνη μέσα στα πρώτα δύο χρόνια μετά από την κοιλιοπλαστική μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αποτέλεσμά της.

Στήθος

Στήθος

Το στήθος μπορεί να αποκατασταθεί με ανόρθωση (μαστοπηξία) με ή χωρίς τη χρησιμοποίηση ενθεμάτων σιλικόνης (για την αποκατάσταση του μεγέθους αν το στήθος έχει "αδειάσει"). Θα πρέπει όμως να περιμένετε τουλάχιστον 6 μήνες μετά το τέλος του θηλασμού για κάνετε επέμβαση στο στήθος, ώστε αυτό να έχει επανέλθει στην κανονική του κατάσταση.

Οι επεμβάσεις αυτές μπορούν να γίνουν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό, μετά από διεξοδική συζήτηση, ώστε να αποφασίσουμε από κοινού τι είναι καλύτερο για εσάς.

Μετά την εγκυμοσύνη

Pictures (c) ASPS, ASAPS, AAFPRS, ADAM, Allergan

Κατεβάστε το ενημερωτικό μας έντυπο σε μορφή PDF

Μοιραστείτε το
FaceBook  Twitter  

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας!
(Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ένα ραντεβού.)
Καλέστε στο 210-3612681 ή Στείλτε μας μήνυμα
Email (*)
Email is required.
Μήνυμα (*)
Message is Required.
Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
Captcha is not correct. Please try again.
  

Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο

Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο
Ρωτήστε τον Κο. Ζαμπάκο.
Στείλτε τα ερωτήματά σας για να λάβετε απάντηση απευθείας από τον Κο. Ζαμπάκο,
ή καλέστε στο 210-3612681
Η ερώτηση αφορά (*)

Παρακαλούμε επιλέξτε το ιατρείο που σας ενδιαφέρει
Όνομα (*)
Please type your Full Name.
Email (*)
Please type your valid email.
Ερώτηση (*)
Please type your question.
Όροι: Η ταυτοτητά σας θα παραμείνει εμπιστευτική, η ερώτησή σας όμως καθώς και η απάντηση του Κου Ζαμπάκου μπορεί να δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα μας για την ενημέρωση και άλλων ασθενών.
Αποδοχή των όρων (*)
Please accept the Terms
Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
Invalid answer to security question. Please try again.

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ