πλαστικήχειρουργική.gr

πλαστική επανορθωτική και αισθητική χειρουργική
Βρίσκεστε εδώ: Home Αισθητική Χειρουργική Πρόσωπο Πωγωνοπλαστική

Πωγωνοπλαστική

Η θέση και η μορφή του πηγουνιού (πώγωνος) παίζουν σημαντικό ρόλο στην αρμονία και την αισθητική ισορροπία του προσώπου. Εάν το πηγούνι βρίσκεται πιο μπροστά από την αισθητική γραμμή που φέρεται κάθετα από τη ρίζα της ρινός (ριζορρίνιο) έχουμε "μακρογναθισμό", ενώ αν βρίσκεται πίσω από αυτήν έχουμε "μικρογναθισμό". Αποτέλεσμα του μικρο- ή του μακρογναθισμού είναι ότι όλο το πρόσωπο βρίσκεται σε δυσαρμονία, ενώ μερικές φορές μπορεί να συνδυάζεται και με προβλήματα κατά τη σύγκλιση των οδόντων.

Η πωγωνοπλαστική (ή γενειοπλαστική) είναι η επέμβαση εκείνη που αποκαθιστά το σχήμα και το μέγεθος του πηγουνιού (πώγωνος), είτε αυξάνοντας το μέγεθός του, με την τοποθέτηση ενός ειδικού ενθέματος, είτε μειώνοντας το μέγεθός του, αφαιρώντας τμήμα του οστού της κάτω γνάθου (σαγονιού).

Πολλές φορές η πωγωνοπλαστική συνδυάζεται με τη ρινοπλαστική, για την αποκατάσταση της ισορροπίας στο πρόσωπο, καθώς το μέγεθος του πηγουνιού μπορεί να επηρεάζει το πως αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της μύτης.

Σύνοψη

Αναισθησία
Γενική αναισθησία

Νοσηλεία
Χωρίς νοσηλεία ή 1 βράδυ

Επιστροφή σε εργασία
7-10 ημέρες

Πλήρης ανάρρωση
2-3 εβδομάδες

Μαρτυρίες

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς και το προσωπικό σας για την ιδιαίτερα επαγγελματική αντιμετώπιση που είχα κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Ελλάδα."

Περισσότερα

Mentoplasty

Πώς γίνεται;

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία ή τοπική αναισθησία και μέθη, και συνήθως δεν απαιτείται νοσηλεία στο νοσοκομείο

Στην περίπτωση του μικρογναθισμού η αντιμετώπιση γίνεται με την τοποθέτηση ειδικού ενθέματος σιλικόνης ή πολυαιθυλενίου μπροστά από το κατώτερο τμήμα της κάτω γνάθου, ή με οστεοτομία του κατώτερου τμήματος της κάτω γνάθου, και μετακίνησής του προς τα έξω. Και στις δύο περιπτώσεις η προσπέλαση γίνεται συνήθως από μια μικρή τομή στο εσωτερικό του στόματος, στην πτυχή ανάμεσα από τα ούλα και το κάτω χείλος (κάτω ουλοχειλική πτυχή) ή από εξωτερική τομή στην φυσική πτυχή που σχηματίζεται κάτω από το πηγούνι.

Στην περίπτωση του μακρογναθισμού η αντιμετώπιση γίνεται με οστεοτομία του κατώτερου τμήματος της κάτω γνάθου και μετακίνησής του προς τα μέσα. Eδώ η προσπέλαση γίνεται συνήθως ενδοστοματικά, από μια μικρή τομή στο εσωτερικό του στόματος, στην πτυχή ανάμεσα από τα ούλα και το κάτω χείλος (κάτω ουλοχειλική πτυχή).

Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται μέσα στο στόμα είναι απορροφήσιμα και λειώνουν σε μερικές εβδομάδες. Εάν χρησιμοποιηθεί εξωτερική τομή τα ράμματα είναι συνήθως εσωτερικά και απορροφήσιμα και δεν χρειάζονται αφαίρεση.

Mentoplasty
Mentoplasty

Τι να περιμένω μετεγχειρητικά;

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 1 ώρα και συνήθως μπορείτε να πάτε σπίτι σας το ίδιο απόγευμα. Ο πόνος είναι ήπιος και αντιμετωπίζεται με κοινά αναλγητικά τύπου Depon ή Lonarid. Μετεγχειρητικά χορηγείται αντιβίωση για 5 ημέρες.

Εάν η επέμβαση έχει γίνει με τομή μέσα από το στόμα, συνιστάται δίαιτα με μαλακές τροφές καθώς και στοματοπλύσεις με αντισηπτικό διάλυμα για μερικές ημέρες.

Τι μπορεί να πάει στραβά;

Τις πρώτες ημέρες εμφανίζεται οίδημα στην περιοχή που μπορεί να δημιουργήσει ένα μικρό ψεύδισμα, και υποχωρεί σε 2-3 ημέρες. Η εμφάνιση μελανιών είναι συχνή και συνήθως υποχωρεί σε 4-5 ημέρες.

Επιμόλυνση μπορεί να συμβεί όπως σε κάθε επέμβαση και αντιμετωπίζεται με αντιβίωση. Εάν μολυνθεί το ένθεμα, υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να αφαιρεθεί για να υποχωρήσει η μόλυνση.

Η επέμβαση μπορεί να επιφέρει παροδική ή και μόνιμη αλλαγή στην αισθητικότητα της περιοχής από την πίεση του ενθέματος. Τις πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση συνιστάται προσοχή γιατί το ένθεμα ενδέχεται να μετακινηθεί από εξωτερική πίεση ή κρούση.

Πότε μπορώ να επανέλθω στις φυσιολογικές δραστηριότητές μου;

Ήδη από την πρώτη μέρα μετά την επέμβαση μπορείτε να κυκλοφορείτε ελεύθερα αλλά καλό θα είναι να μην κάνετε δουλειές για μία εβδομάδα. Επιστροφή σε ήπια δραστηριότητα επιτρέπεται μετά από 3-4 ημέρες ενώ επιστροφή στην εργασία σας αναμένεται μετά από 5-7 μέρες. Πλήρης επάνοδος στις δραστηριότητές σας αναμένεται μετά από ένα μήνα.

Mentoplasty

Pictures (c) ASPS, ASAPS, AAFPRS, ADAM, Allergan

Κατεβάστε το ενημερωτικό μας έντυπο σε μορφή PDF

Μοιραστείτε το
FaceBook  Twitter  

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας!
(Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ένα ραντεβού.)
Καλέστε στο 210-3612681 ή Στείλτε μας μήνυμα
Email (*)
Email is required.
Μήνυμα (*)
Message is Required.
Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
Captcha is not correct. Please try again.
  

Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο

Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο
Ρωτήστε τον Κο. Ζαμπάκο.
Στείλτε τα ερωτήματά σας για να λάβετε απάντηση απευθείας από τον Κο. Ζαμπάκο,
ή καλέστε στο 210-3612681
Η ερώτηση αφορά (*)

Παρακαλούμε επιλέξτε το ιατρείο που σας ενδιαφέρει
Όνομα (*)
Please type your Full Name.
Email (*)
Please type your valid email.
Ερώτηση (*)
Please type your question.
Όροι: Η ταυτοτητά σας θα παραμείνει εμπιστευτική, η ερώτησή σας όμως καθώς και η απάντηση του Κου Ζαμπάκου μπορεί να δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα μας για την ενημέρωση και άλλων ασθενών.
Αποδοχή των όρων (*)
Please accept the Terms
Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
Invalid answer to security question. Please try again.

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ