πλαστικήχειρουργική.gr

πλαστική επανορθωτική και αισθητική χειρουργική
Βρίσκεστε εδώ: Home Αισθητική Χειρουργική Άνδρες Γυναικομαστία

Γυναικομαστία

Η γυναικομαστία είναι η υπερτροφία των μαστών στον άνδρα. Πρόκειται για μια παθολογική κατάσταση που παρατηρείται κυρίως κατά την περίοδο της εφηβείας και αποτελεί συγγενή ανωμαλία της διάπλασης. Η γυναικομαστία, αν και συζητάται σπάνια, είναι εντούτοις αρκετά συχνή. Προσβάλλει μέχρι και το 60% των εφήβων και μπορεί να αφορά μόνο τον ένα μαστό ή και τους δύο. Παρά το ότι για την αιτιολογία της έχουν ενοχοποιηθεί διάφορα φάρμακα και παθήσεις, στην πλειονότητα των περιπτώσεων η αιτιολογία είναι άγνωστη, και η πάθηση χαρακτηρίζεται ως ιδιοπαθής.

Η γυναικομαστία μπορεί να προκαλέσει στον έφηβο ψυχολογικά προβλήματα σχετικά με την εμφάνισή του, επηρεάζοντας παράλληλα και την ανδρική αυτοπεποίθησή του. Στις περιπτώσεις αυτές η επέμβαση για τη διόρθωση της γυναικομαστίας μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια.

Η διάγνωση της γυναικομαστίας είναι σχετικά απλή και περιλαμβάνει υπερηχογράφημα των μαστών καθώς και κάποιες εξετάσεις αίματος για τον αποκλεισμό παθολογικού υποστρώματος.

Σύνοψη

Αναισθησία
Γενική Αναισθησία

Νοσηλεία
Χωρίς νοσηλεία ή 1 ημέρα

Επιστροφή στην εργασία
5-7 ημέρες

Πλήρης ανάρρωση
1 μήνας

Μαρτυρίες ασθενών

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς και το προσωπικό σας για την ιδιαίτερα επαγγελματική αντιμετώπιση που είχα κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Ελλάδα."

Περισσότερα

Gynecomastia

Πώς γίνεται η διόρθωση της γυναικομαστίας;

Η διόρθωση της γυναικομαστίας γίνεται με γενική αναισθησία.

Για περιπτώσεις με μικρό έως μεσαίου βαθμού πρόβλημα, χωρίς μεγάλη περίσσεια δέρματος, η λιποαναρρόφηση μπορεί να είναι αρκετή για τη αποκατάσταση του προβλήματος.

Σε περιπτώσεις με μεγάλους μαστούς, με σημαντική περίσσεια δέρματος, η λιποαναρρόφηση συνδυάζεται με χειρουργική αφαίρεση μέρους του μαζικού αδένα, μέσα από μία μικρή τομή στην περιφέρεια της θηλής, και πιθανότατα με αφαίρεση μέρους του δέρματος γύρω από τη θηλή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις με εξαιρετικά μεγάλη περίσσεια δέρματος και μαζικού αδένα μπορεί να χρειαστεί πολύ πιο εκτεταμένη επέμβαση, ώστε να διορθωθεί αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Gynecomastia 1
Gynecomastia 2

Τι να περιμένω μετά την επέμβαση;

Η επέμβαση διαρκεί 1-1 ½ ώρα και στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείτε να πάτε σπίτι σας το ίδιο απόγευμα. Ο πόνος είναι συνήθως ήπιος, μοιάζει περισσότερο με κάψιμο, διαρκεί 2-3 ημέρες και αντιμετωπίζεται εύκολα με αναλγητικά τύπου Depon ή Lonarid. Μετεγχειρητικά θα παρατηρήσετε μώλωπες (μελανιές) και οίδημα. Για τον περιορισμό τους, καθώς και για την πρόληψη δημιουργίας αιματώματος συνιστάται η χρήση ενός ειδικού πιεστικού γιλέκου για 3-4 εβδομάδες. Σε μερικές περιπτώσεις, σε ασθενείς με μεγάλους μαστούς, όπου απαιτείται και χειρουργική αφαίρεση, μπορεί να τοποθετηθεί από μία παροχέτευση σε κάθε πλευρά για την αποφυγή δημιουργίας αιματώματος. Οι παροχετεύσεις αφαιρούνται συνήθως την επόμενη μέρα.

Πότε μπορώ να επανέλθω στις δραστηριότητές μου;

Ήδη από την πρώτη μέρα μετά την επέμβαση μπορείτε να κυκλοφορείτε ελεύθερα και να αναλάβετε ήπια δραστηριότητα αλλά καλό θα ήταν να μην κάνετε δουλειές για 1 εβδομάδα. Επιστροφή σε ελαφρά εργασία συνιστάται μετά από 1-2 ημέρες. Άσκηση επιτρέπεται μετά από 2-3 εβδομάδες ενώ πλήρης επάνοδος στις δραστηριότητές σας αναμένεται μετά από 1 μήνα.

Μοιραστείτε το
FaceBook  Twitter  

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας!
(Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ένα ραντεβού.)
Καλέστε στο 210-3612681 ή Στείλτε μας μήνυμα
Email (*)
Email is required.
Μήνυμα (*)
Message is Required.
Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
Captcha is not correct. Please try again.
  

Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο

Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο
Ρωτήστε τον Κο. Ζαμπάκο.
Στείλτε τα ερωτήματά σας για να λάβετε απάντηση απευθείας από τον Κο. Ζαμπάκο,
ή καλέστε στο 210-3612681
Η ερώτηση αφορά (*)

Παρακαλούμε επιλέξτε το ιατρείο που σας ενδιαφέρει
Όνομα (*)
Please type your Full Name.
Email (*)
Please type your valid email.
Ερώτηση (*)
Please type your question.
Όροι: Η ταυτοτητά σας θα παραμείνει εμπιστευτική, η ερώτησή σας όμως καθώς και η απάντηση του Κου Ζαμπάκου μπορεί να δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα μας για την ενημέρωση και άλλων ασθενών.
Αποδοχή των όρων (*)
Please accept the Terms
Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
Invalid answer to security question. Please try again.

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ