πλαστικήχειρουργική.gr

πλαστική επανορθωτική και αισθητική χειρουργική
Βρίσκεστε εδώ: Home Αισθητική Χειρουργική Άνδρες Λιποαναρρόφηση

Λιποαναρρόφηση

Ο λιπώδης ιστός αποτελείται από λιποκύτταρα, τα οποία λειτουργούν ως αποθήκες του λίπους, και αυξομειώνονται σε μέγεθος όταν μεταβάλλεται το σωματικό βάρος. Ο αριθμός των λιποκυττάρων είναι γενικά σταθερός σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου, αλλά μπορεί να μεταβληθεί μετά από μεγάλη αύξηση του σωματικού βάρους, ιδίως κατά την παιδική και εφηβική ηλικία.

Το λίπος δεν κατανέμεται ομοιόμορφα στο σώμα. Υπάρχουν περιοχές όπως το υπογάστριο, οι γοφοί, η μέση, οι γλουτοί, οι μηροί, τα γόνατα και το πηγούνι όπου φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη προτίμηση στη συγκέντρωση λίπους. Το λίπος στις συγκεκριμένες περιοχές σχηματίζει τα λεγόμενα «ψωμάκια» και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μειωθεί με δίαιτα και άσκηση. Έτσι, αν κάποιος πάρει μεγάλο βάρος κατά την παιδική ή εφηβική ηλικία, τότε αυξάνεται ο αριθμός των λιποκυττάρων, με αποτέλεσμα οι τοπικές αυτές εναποθέσεις λίπους να μην ανταποκρίνονται στις προσπάθειες απώλειας βάρους όσο μεγάλες και αν είναι αυτές. Εδώ ακριβώς έρχεται να δώσει λύση η λιποαναρρόφηση, μειώνοντας τον αριθμό των λιποκυττάρων και εξαφανίζοντας το τοπικό λίπος.


Σύνοψη

Αναισθησία
Τοπική, Επισκληρίδιος, Μέθη ή Γενική αναισθησία

Νοσηλεία
Χωρίς νοσηλεία ή 1 ημέρα

Επιστροφή στην εργασία
3-5 ημέρες

Πλήρης ανάρρωση
3-4 εβδομάδες

Μαρτυρίες ασθενών

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς και το προσωπικό σας για την ιδιαίτερα επαγγελματική αντιμετώπιση που είχα κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Ελλάδα."

Περισσότερα

Liposuction

Τι είναι η λιποαναρρόφηση;

Η λιποαναρρόφηση, γνωστή και ως λιπογλυπτική, είναι η αφαίρεση του τοπικού λίπους με τη χρήση ειδικής κάνουλας και την εφαρμογή αρνητικής πίεσης. Δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος, ούτε μέθοδος για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Με τη λιποαναρρόφηση αντιμετωπίζεται το πρόβλημα του τοπικού πάχους, ενώ η διατήρηση του σωματικού βάρους εξασφαλίζεται με τη σωστή διατροφή και την άσκηση.

Πότε γίνεται;

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν το δέρμα διατηρεί ακόμα την ελαστικότητά του. Η επέμβαση μπορεί να γίνει ταυτόχρονα σε πολλά σημεία του σώματος και μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις όπως η κοιλιοπλαστική.

Πώς γίνεται;

Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική ή γενική αναισθησία, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και τις επιθυμίες του ασθενούς, και διαρκεί συνήθως 1-2 ώρες. Αρχικά γίνεται έγχυση ειδικού υγρού που περιέχει τοπικό αναισθητικό και αγγειοσυσπαστικές ουσίες, το οποίο προκαλεί αναισθησία και μειώνει την αιμορραγία στο ελάχιστο. Στη συνέχεια, αφού εισαχθεί η ειδική κάνουλα κάτω από το δέρμα, διαμέσου μίας ή περισσοτέρων μικρών τομών (4-5χιλ), χρησιμοποιείται ειδική αντλία, προκειμένου να αφαιρεθεί το πλεονάζον λίπος, η ποσότητα του οποίου μπορεί να φτάσει και τα 2,5-3 λίτρα σε μία συνεδρία.

Τι να περιμένω μετά την επέμβαση;

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η επέμβαση διαρκεί περίπου 1-2 ώρες, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτείται νοσηλεία και μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι την ίδια μέρα.

Liposuction after

Αμέσως μετά την επέμβαση τοποθετείται στην περιοχή ένας ειδικός κορσές που βοηθά στον περιορισμό του οιδήματος και στην επίτευξη καλύτερου αισθητικού αποτελέσματος. Ο κορσές αυτός συνιστάται να φοριέται συνεχώς επί ένα μήνα (εκτός βέβαια κατά τη διάρκεια του μπάνιου).

Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι συνήθως ήπιος και αντιμετωπίζεται με αναλγητικά τύπου Depon ή Lonarid (η ασπιρίνη απαγορεύεται διότι προκαλεί αιμορραγία). Μετεγχειρητικά εμφανίζονται κάποιες μελανιές που μπορεί να παραμείνουν για 2-3 εβδομάδες, και οίδημα, που συνήθως υποχωρεί σε 4-6 εβδομάδες.

Πότε μπορώ να επανέλθω στις φυσιολογικές δραστηριότητές μου;

Ο χρόνος αποθεραπείας εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος και αντίστοιχα από την έκταση της επέμβασης. Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επανέλθουν σε ήπια δραστηριότητα σε 2-3 ημέρες. Επιστροφή σε δουλειά γραφείου αναμένεται σε 2-3 μέρες ενώ για πιο έντονη σωματική εργασία απαιτούνται συνήθως 5-7 ημέρες. Άσκηση συνιστάται συνήθως μετά από 3-4 εβδομάδες ενώ πλήρης επάνοδος στις δραστηριότητές σας αναμένεται μετά από 1 μήνα.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι ουσιαστικά μόνιμα, ακόμα και μετά από μέτρια αύξηση του σωματικού βάρους, αφού όπως αναφέρθηκε, μετά την εφηβεία δεν παράγονται νέα λιποκύτταρα. Έτσι ακόμα και αν πάρετε βάρος (μέσα σε κάποια όρια, π.χ. λιγότερο από το 20-30% του βάρους σας) αυτό κατανέμεται αναλογικά σε όλο το σώμα και όχι τοπικά όπως πριν.

before

Pictures (c) ASPS, ASAPS, AAFPRS, ADAM, Allergan

Κατεβάστε το ενημερωτικό μας έντυπο σε μορφή PDF

Μοιραστείτε το
FaceBook  Twitter  

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας!
(Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ένα ραντεβού.)
Καλέστε στο 210-3612681 ή Στείλτε μας μήνυμα
Email (*)
Email is required.
Μήνυμα (*)
Message is Required.
Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
Captcha is not correct. Please try again.
  

Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο

Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο
Ρωτήστε τον Κο. Ζαμπάκο.
Στείλτε τα ερωτήματά σας για να λάβετε απάντηση απευθείας από τον Κο. Ζαμπάκο,
ή καλέστε στο 210-3612681
Η ερώτηση αφορά (*)

Παρακαλούμε επιλέξτε το ιατρείο που σας ενδιαφέρει
Όνομα (*)
Please type your Full Name.
Email (*)
Please type your valid email.
Ερώτηση (*)
Please type your question.
Όροι: Η ταυτοτητά σας θα παραμείνει εμπιστευτική, η ερώτησή σας όμως καθώς και η απάντηση του Κου Ζαμπάκου μπορεί να δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα μας για την ενημέρωση και άλλων ασθενών.
Αποδοχή των όρων (*)
Please accept the Terms
Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
Invalid answer to security question. Please try again.

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ