πλαστικήχειρουργική.gr

πλαστική επανορθωτική και αισθητική χειρουργική
Βρίσκεστε εδώ: Home Αισθητική Χειρουργική Άνδρες Θεραπεία τριχόπτωσης με PRP

Θεραπεία τριχόπτωσης με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP)

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια - Platelet Rich Plasma (PRP), όπως είναι η επιστημονική της ονομασία, είναι μια πρωτοποριακή θεραπεία που εκμεταλλεύεται τις επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες του οργανισμού του ίδιου του ασθενούς για την αναζωογόνηση του δέρματος και των θυλάκων των τριχών.

Το Πλούσιο σε Αιμοπετάλια Πλάσμα (PRP) έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται με επιτυχία στη θεραπεία της τριχόπτωσης από το 2009, με πρωτοπόρους τους Dr Greco στις ΗΠΑ, και τους Dr Amgar και Bouhanna στη Γαλλία.

Σύνοψη

Αναισθησία
Δεν απαιτείται

Αποθεραπεία
Καμία

Δηλώσεις Ασθενών

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς και το προσωπικό σας για την ιδιαίτερα επαγγελματική αντιμετώπιση που είχα κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Ελλάδα."

Περισσότερα

Platelet Rich Plasma

Τι είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια - Platelet Rich Plasma (PRP), είναι μια ενέσιμη θεραπεία, όπου αντί για φάρμακα ή άλλες ενεργές ουσίες, χρησιμοποούμε τους αυξητικούς παράγοντες που υπάρχουν στο ίδιο το αίμα μας, για την αναζωογόνηση των θυλάκων των τριχών.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία με PRP στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης;

Η θεωρία πίσω από τη χρήση του PRP στη θεραπεία της τριχόπτωσης βασίζεται στη δράση των αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων, οι οποίοι ενεργοποιούν τα ενήλικα βλαστοκύτταρα του τριχωτού της κεφαλής καθώς και τα κύτταρα των θυλάκων των τριχών, ενώ παράλληλα αυξάνουν το αγγειακό πλέγμα γύρω από τους θυλάκους των τριχών. Οι δράσεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση της απόπτωσης των τριχών και την ενδυνάμωση των υπαρχόντων τριχών, που μεταφράζονται σε πυκνότερα μαλλιά.

Σε ποιές κατηγορίες αλωπεκίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

Η θεραπεία είναι αποτελεσματική στην Ανδρογενετική Αλωπεκία, στη Γυναικείου Τύπου Ανδρογενετική Αλωπεκία, στη Γυροειδή Αλωπεκία, ως θεραπεία δεύτερης εκλογής, αφόσον η θεραπεία με στεροειδή και άλλα φάρμακα πρώτης εκλογής δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς και στην Ουλωτική Αλωπεκία, όπου η θεραπεία με PRP φαίνεται να θέτει υπό έλεγχο τους μηχανισμούς του δέρματος που οδηγούν στην ουλωτική αλωπεκία, αλλά μπορεί και να διεγείρει τα βλαστικά κύτταρα των θυλάκων των τριχών που δεν έχουν καταστραφεί από την ουλωτική διεργασία. Τέλος η θεραπεία με PRP χρησιμοποιείται συμπληρωματικά κατά τη μεταμόσχευση μαλλιών, όπου φαίνεται ότι αυξάνει σημαντικά τα ποσοστά επιβίωσης των μοσχευμάτων.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται;

Οι διάφορες ερευνητικές ομάδες χρησιμοποιούν η κάθε μία τα δικά της πρωτόκολλα, αλλά φαίνεται πως σε γενικές γραμμές, για την ανδρογενετική αλωπεκία χρειάζονται δύο θεραπείες με μεσοδιάστημα 2 μηνών μεταξύ των θεραπειών και στη συνέχεια μία θεραπεία κάθε 6-12 μήνες, για τη γυροειδή αλωπεκία χρειάζονται 3 θεραπείες με μεσοδιάστημα 2 μηνών μεταξύ των θεραπειών, ενώ τέλος για την ουλωτική αλωπεκία χρειάζονται 2-3 θεραπείες με μεσοδιάστημα 2 μηνών μεταξύ των θεραπειών.

Πώς γίνεται;

Platelet Rich Plasma

Η θεραπεία είναι εξαιρετικά απλή. Λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος από τον ασθενή, σαν μία γενική εξέταση αίματος, το οποίο υφίσταται ειδική επεξεργασία με φυγοκέντριση, ώστε να απομονωθεί το πλάσμα με σχεδόν το σύνολο των αιμοπεταλίων του αίματος.

Στη συνέχεια τα αιμοπετάλια ενεργοποιούνται με ιόντα ασβεστίου ώστε να απελευθερώσουν τους αυξητικούς τους παράγοντες και γίνεται ένεση του πλάσματος στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής με τη βοήθεια εξαιρετικά λεπτής βελόνας.

Πόσο επώδυνη είναι η θεραπεία;

Η θεραπεία είναι σχεδόν ανώδυνη γιατί η βελόνα που χρησιμοποιείται είναι εξαιρετικά λεπτή. Σε άτομα όμως που είναι πολύ ευαίσθητα στον πόνο, μπορεί να γίνει τοπική αναισθησία στο τριχωτό, με αποτέλεσμα την πλήρη αναισθητοποίηση της περιοχής.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η όλη θεραπεία διαρκεί περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, όπου περιλαμβάνεται η 1 ώρα που βάζουμε την αναισθητική κρέμα. Ο καθαρός χρόνος της θεραπείας είναι 20-30 λεπτά.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Η θεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια δεν έχει καμία παρενέργεια γιατί είναι τελείως φυσική. Προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό και δεν περιέχει καμία ξένη ουσία που θα μπορούσε να προκαλέσει αντιδράσεις.

Pictures (c) ASPS, ASAPS, AAFPRS, ADAM, Allergan, QMed

Κατεβάστε το ενημερωτικό μας έντυπο σε μορφή PDF

Μοιραστείτε το
FaceBook  Twitter  

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας!
(Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ένα ραντεβού.)
Καλέστε στο 210-3612681 ή Στείλτε μας μήνυμα
Email (*)
Email is required.
Μήνυμα (*)
Message is Required.
Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
Captcha is not correct. Please try again.
  

Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο

Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο
Ρωτήστε τον Κο. Ζαμπάκο.
Στείλτε τα ερωτήματά σας για να λάβετε απάντηση απευθείας από τον Κο. Ζαμπάκο,
ή καλέστε στο 210-3612681
Η ερώτηση αφορά (*)

Παρακαλούμε επιλέξτε το ιατρείο που σας ενδιαφέρει
Όνομα (*)
Please type your Full Name.
Email (*)
Please type your valid email.
Ερώτηση (*)
Please type your question.
Όροι: Η ταυτοτητά σας θα παραμείνει εμπιστευτική, η ερώτησή σας όμως καθώς και η απάντηση του Κου Ζαμπάκου μπορεί να δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα μας για την ενημέρωση και άλλων ασθενών.
Αποδοχή των όρων (*)
Please accept the Terms
Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
Invalid answer to security question. Please try again.

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ