πλαστικήχειρουργική.gr

πλαστική επανορθωτική και αισθητική χειρουργική
Βρίσκεστε εδώ: Home Θεραπείες Ενέσιμες Θεραπείες Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Η γήρανση του δέρματος δυστυχώς ξεκινάει ήδη από την τρίτη δεκαετία της ζωής. Η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα και άλλοι εξωγενείς παράγοντες επιταχύνουν τη γήρανση με αποτέλεσμα τη σχηματισμό ρυτίδων, δυσχρωμιών, μαύρων κύκλων και χαλάρωσης.

Σύνοψη

Αναισθησία
Αναισθητική κρέμα

Αποθεραπεία
Καμία

Δηλώσεις Ασθενών

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς και το προσωπικό σας για την ιδιαίτερα επαγγελματική αντιμετώπιση που είχα κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Ελλάδα."

Περισσότερα

Platelet Rich Plasma

Τι είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια - Platelet Rich Plasma (PRP), όπως είναι η επιστημονική της ονομασία, είναι μια πρωτοποριακή θεραπεία αντιγήρανσης που εκμεταλλεύεται τις επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες του οργανισμού του ίδιου του ασθενούς για την αναζωογόνηση του δέρματος.

Πώς λειτουργεί η αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Τα αιμοπετάλια είναι κύτταρα το αίματος που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επούλωση των τραυμάτων και την αναγέννηση των ιστών, μέσω της απελευθέρωσης αυξητικών παραγόντων. Οι αυξητικοί αυτοί παράγοντες προάγουν τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών και των κερατινοκυττάρων, των κυττάρων δηλαδή που παράγουν το κολλαγόνο, το υαλουρονικό οξύ, την ελαστίνη και την κερατίνη, ενεργοποιούν τα βλαστοκύτταρα του δέρματος, ενώ παράλληλα παίζουν σημαντικό ρόλο στην αγγειογένεση.

Mesotherapy

Η όλη διαδικασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του δέρματος, την αύξηση του πάχους και τη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας, τη βελτίωση των λεπτών ρυτίδων και γενικά την αναστροφή της διαδικασίας της γήρανσης του δέρματος.

Έχει δοκιμαστεί αυτή η θεραπεία;

Η θεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια εφαρμόζεται με επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια στην ορθοπαιδική για την επούλωση ορθοπαιδικών κακώσεων, καθώς και στην επανορθωτική χειρουργική για την επούλωση δύσκολων τραυμάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο κορυφαίος τενίστας Rafael Nadal που έκανε θεραπεία με PRP για την αντιμετώπιση μίας τενοντίτιδας που τον ταλαιπωρούσε στο αριστερό γόνατο, με αποτέλεσμα την επιστροφή του στα γήπεδα και την κατάκτηση τριών τίτλων. Άλλο τρανταχτό παράδειγμα είναι ο κορυφαίος παίκτης του golf Tiger Woods που έκανε θεραπεία με PRP στο γόνατό του το 2008.

Πού εφαρμόζεται;

Εκτός από την ορθοπαιδική και την επανορθωτική χειρουργική που αναφέραμε, η θεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στην αισθητική χειρουργική ως θεραπεία αντιγήρανσης και αναζωογόνησης του δέρματος, για την αντιμετώπιση ουλών ακμής και ραγάδων, αλλά και στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης με την επιβράδυνση της πτώσης των μαλλιών και την ενδυνάμωση των θυλάκων των τριχών.

Πώς γίνεται;

Platelet Rich Plasma

Η θεραπεία είναι εξαιρετικά απλή. Λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος από τον ασθενή, σαν μία γενική εξέταση αίματος, το οποίο υφίσταται ειδική επεξεργασία με φυγοκέντριση, ώστε να απομονωθεί το πλάσμα με σχεδόν το σύνολο των αιμοπεταλίων του αίματος.

Στη συνέχεια τα αιμοπετάλια ενεργοποιούνται με ιόντα ασβεστίου ώστε να απελευθερώσουν τους αυξητικούς τους παράγοντες και γίνεται ένεση του πλάσματος στο δέρμα με τη βοήθεια εξαιρετικά λεπτής βελόνας.

Πόσο επώδυνη είναι η θεραπεία;

Η θεραπεία είναι τελείως ανώδυνη γιατί χρησιμοποιείται αναισθητική κρέμα στο δέρμα για μία ώρα πριν τη θεραπεία, με αποτέλεσμα τα τσιμπήματα να μην γίνονται αισθητά.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η όλη θεραπεία διαρκεί περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, όπου περιλαμβάνεται η 1 ώρα που βάζουμε την αναισθητική κρέμα. Ο καθαρός χρόνος της θεραπείας είναι 20-30 λεπτά.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Η θεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια δεν έχει καμία παρενέργεια γιατί είναι τελείως φυσική. Προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό και δεν περιέχει καμία ξένη ουσία που θα μπορούσε να προκαλέσει αντιδράσεις.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Η θεραπεία συνιστάται να γίνει αρχικά δύο φορές σε διάστημα 2-3 μηνών, ώστε να πετύχουμε τη μέγιστη ενεργοποίηση των επουλωτικών μηχανισμών του οργανισμού, ενώ στη συνέχεια συνιστάται επανάληψη μία φορά κάθε 12-18 μήνες.

Pictures (c) ASPS, ASAPS, AAFPRS, ADAM, Allergan, QMed

Κατεβάστε το ενημερωτικό μας έντυπο σε μορφή PDF

Μοιραστείτε το
FaceBook  Twitter  

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας!
(Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ένα ραντεβού.)
Καλέστε στο 210-3612681 ή Στείλτε μας μήνυμα
Email (*)
Email is required.
Μήνυμα (*)
Message is Required.
Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
Captcha is not correct. Please try again.
  

Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο

Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο
Ρωτήστε τον Κο. Ζαμπάκο.
Στείλτε τα ερωτήματά σας για να λάβετε απάντηση απευθείας από τον Κο. Ζαμπάκο,
ή καλέστε στο 210-3612681
Η ερώτηση αφορά (*)

Παρακαλούμε επιλέξτε το ιατρείο που σας ενδιαφέρει
Όνομα (*)
Please type your Full Name.
Email (*)
Please type your valid email.
Ερώτηση (*)
Please type your question.
Όροι: Η ταυτοτητά σας θα παραμείνει εμπιστευτική, η ερώτησή σας όμως καθώς και η απάντηση του Κου Ζαμπάκου μπορεί να δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα μας για την ενημέρωση και άλλων ασθενών.
Αποδοχή των όρων (*)
Please accept the Terms
Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
Invalid answer to security question. Please try again.

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ