πλαστικήχειρουργική.gr

πλαστική επανορθωτική και αισθητική χειρουργική
Βρίσκεστε εδώ: Home Ερωτήσεις Μετά την Επέμβαση

Μετά την επέμβαση

Για ταχεία ανάρρωση.

Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε για την ταχύτερη δυνατή ανάρρωσή σας.

Πριν την έξοδό σας από την κλινική θα λάβετε οδηγίες και φαρμακευτική αγωγή. Μετά την έξοδό σας, θα υπάρχει συνεχής επαφή με τον Κο Ζαμπάκο, τόσο τηλεφωνική όσο και μέσω επισκέψεών σας στο ιατρείο του Κου Ζαμπάκου ή στην κλινική, ώστε να υπάρχει στενή παρακολούθηση της εξέλιξης της ανάρρωσής σας.

Κατά την περίοδο της ανάρρωσής σας είναι λογικό να σας δημιουργηθούν απορίες. Η συνεχής επικοινωνία με τον Κο Ζαμπάκο θα μπορεί να λύσει τυχόν απορίες, θα σας καθησυχάσει και παράλληλα θα βοηθήσει στην πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να παρουσιαστούν μετεγχειρητικά.

Δεν υπάρχει ενόχληση σε οποιαδήποτε ερώτηση, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας. Είναι καλύτερα να ανησυχήσουμε άδικα για κάτι απλό, παρά να παραβλέψουμε κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα.

Η ανάρρωση μετά μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής ποικίλει από άτομο σε άτομο και βέβαια εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες κάθε επέμβασης αλλά και το αν συνδυάζονται περισσότερες της μίας επεμβάσεις ταυτόχρονα.

Ανεξάρτητα από την επέμβαση, ο κάθε ασθενής έχει να αντιμετωπίσει σωματικές αλλά και ψυχολογικές αλλαγές κατά την ανάρρωση. Είναι σημαντικό να θυμάστε πάντα ότι δεν χρειάζεται να «βιάζετε» την ανάρρωσή σας.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για μια καλή ανάρρωση.

  • Μειώστε το οίδημα (πρήξιμο) που ακολουθεί κάθε επέμβαση ανασηκώνοντας το μέλος που χειρουργήθηκε ψηλότερα από το επίπεδο της καρδιάς. Ειδικά για τις επεμβάσεις του προσώπου, εφαρμόστε πάγο στην χειρουργηθείσα περιοχή ακόμα και αν έχετε επιδέσμους στο σημείο (ο πάγος είναι χρήσιμος το πρώτο 24ώρο), και χρησιμοποιήστε και δεύτερο μαξιλάρι στο κρεβάτι σας.
  • Οργανώστε τον χρόνο της ανάρρωσής σας. Ανάλογα με την επέμβαση στην οποία υποβληθήκατε, η ανάρρωσή σας μπορεί να διαρκέσει από μερικές ημέρες έως μερικές εβδομάδες. Αυτό αναμφισβήτητα επηρεάζει την οικογένεια και την εργασία σας αλλά και τις κοινωνικές σας υποχρεώσεις.
  • Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες. Αναπόφευκτα, στην αρχή θα φαίνεστε χειρότερα πριν αρχίσετε να φαίνεστε καλύτερα. Όλες σχεδόν οι επεμβάσεις συνοδεύονται από οίδημα (πρήξιμο) και εκχυμώσεις (μελανιές). Το τελικό αποτέλεσμα θα φανεί σιγά – σιγά εβδομάδες ή και μήνες μετά την επέμβαση, γι'αυτό μην πανικοβάλλεστε! Αφήστε τη φύση και το σώμα σας να οδηγήσει την ανάρρωση.
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας δοθούν. Μην αμελείτε να παίρνετε τα φάρμακά σας σύμφωνα με τις οδηγίες. Μην αυτοσχεδιάζετε. Να θυμάστε πάντα ότι για οποιαδήποτε απορία έχετε είμαστε δίπλα σας για να σας συμβουλεύσουμε για μια ασφαλή και ταχεία ανάρρωση.
  • Καλό είναι να έχετε φροντίσει για κάποια βοήθεια τις πρώτες 72 ώρες μετά την επέμβαση. Ακόμα και αν πιστεύετε ότι μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες άμεσα, το να έχετε μια βοήθεια θα σας ανακουφίσει από περιττό άγχος, επιτρέποντάς σας να συγκεντρωθείτε στην ανάρρωσή σας.
  • Ενυδατώστε τον οργανισμό σας. Όλες οι επεμβάσεις προκαλούν μια ήπια αφυδάτωση. Πίνοντας νερό συχνά αποκαθίστανται τα σωματικά υγρά. Καλό είναι επίσης να τρώτε ελαφρά τις πρώτες ημέρες, και να αποφεύγετε το αλκοόλ και τις δύσπεπτες τροφές.
  • Αποφύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο. Χρησιμοποιήστε αντιηλιακό για να προστατεύσετε το δέρμα σας.
  • Μην πάρετε ασπιρίνη ή παράγωγα της. Εάν σκοπεύετε να πάρετε κάποιο φάρμακο που δεν απαιτεί συνταγή, καλό θα ήταν να μας ρωτήσετε πρώτα αν κάνει να το πάρετε.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας!
(Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ένα ραντεβού.)
Καλέστε στο 210-3612681 ή Στείλτε μας μήνυμα
Email (*)
Email is required.
Μήνυμα (*)
Message is Required.
Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
Captcha is not correct. Please try again.
  

Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο

Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο
Ρωτήστε τον Κο. Ζαμπάκο.
Στείλτε τα ερωτήματά σας για να λάβετε απάντηση απευθείας από τον Κο. Ζαμπάκο,
ή καλέστε στο 210-3612681
Η ερώτηση αφορά (*)

Παρακαλούμε επιλέξτε το ιατρείο που σας ενδιαφέρει
Όνομα (*)
Please type your Full Name.
Email (*)
Please type your valid email.
Ερώτηση (*)
Please type your question.
Όροι: Η ταυτοτητά σας θα παραμείνει εμπιστευτική, η ερώτησή σας όμως καθώς και η απάντηση του Κου Ζαμπάκου μπορεί να δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα μας για την ενημέρωση και άλλων ασθενών.
Αποδοχή των όρων (*)
Please accept the Terms
Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
Invalid answer to security question. Please try again.

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ