πλαστικήχειρουργική.gr

πλαστική επανορθωτική και αισθητική χειρουργική
Βρίσκεστε εδώ: Home Ερωτήσεις Η Αναισθησία

Η Αναισθησία

Πρώτα από όλα η ασφάλειά σας.

Το είδος της αναισθησίας που θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωσή σας εξαρτάται από το είδος της επέμβασης που θα πραγματοποιηθεί αλλά και από τις δικές σας προτιμήσεις.

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι αναισθησίας:

 • Η Τοπική Αναισθησία αναισθητοποιεί μόνο την περιοχή στην οποία πρόκειται να γίνει η επέμβαση. Είσαστε ξύπνιοι, έχετε αίσθηση πίεσης και αφής, αλλά δεν αισθάνεστε καθόλου πόνο. Είναι σαν την ένεση που κάνετε στον οδοντίατρο. Η αρχική ένεση μπορεί να τσούξει λίγο για μερικά δευτερόλεπτα, αλλά σύντομα όλη η περιοχή αναισθητοποιείται. Η τοπική αναισθησία συνήθως χορηγείται από τον ίδιο τον χειρουργό.

 • Η Περιοχική Αναισθησία αναισθητοποιεί μία ολόκληρη περιοχή του σώματος, όπως π.χ. ένα χέρι ή ένα πόδι. Είσαστε ξύπνιοι αλλά δεν αισθάνεστε τίποτα στο μέρος του σώματος που έχει αναισθητοποιηθεί. Υπάρχουν διάφορα είδη περιοχικής αναισθησίας. Τα πιο γνωστά είναι η επισκληρίδιος και η ραχιαία αναισθησία. Η περιοχική αναισθησία χορηγείται συνήθως από τον αναισθησιολόγο.

 • Η Μέθη, γνωστή και ως νευροληπτοαναλγησία, σας βοηθά να χαλαρώσετε και να αισθάνεστε υπνηλία. Είσαστε ξύπνιοι, έχετε τις αισθήσεις σας και μπορείτε να απαντήσετε σε εντολές, αλλά μπορεί εύκολα να σας πάρει ο ύπνος. Οι περισσότεροι ασθενείς δεν θυμούνται τι έγινε κατά τη διάρκεια της επέμβασής τους. Η μέθη χορηγείται πάντα από τον αναισθησιολόγο υπό συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών λειτουργιών του ασθενούς. Η μέθη συνδυάζεται συνήθως με τοπική ή περιοχική αναισθησία ώστε ο ασθενής να έχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χωρίς πόνο.

 • Στη Γενική Αναισθησία ο ασθενής κοιμάται, δεν έχει συνείδηση και δεν αισθάνεται τίποτα. Δεν υπάρχει αίσθηση του πόνου και δεν υπάρχει ανάμνηση του χειρουργείου. Η γενική αναισθησία χορηγείται πάντοτε από τον αναισθησιολόγο υπό συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών λειτουργιών του ασθενούς. Η διάρκεια και το βάθος της αναισθησίας υπολογίζονται με ακρίβεια και αναπροσαρμόζονται συνεχώς ανάλογα με τις απαιτήσεις του ασθενούς και της επέμβασης. Υπάρχουν διάφορα φάρμακα με τα οποία μπορεί να κοιμηθεί ο ασθενής, όπως με πτητικό αναισθητικό ή με χορήγηση φαρμάκου από μια φλέβα. Όταν ολοκληρωθεί η επέμβαση ο αναισθησιολόγος χορηγεί αντίδοτα για να αναστρέψει την αναισθησία και ο ασθενής να "ξυπνήσει". Η γενική αναισθησία συνδυάζεται συνήθως με τοπική αναισθησία έτσι ώστε να απαιτείται ελαφρύτερη γενική αναισθησία, και να παρατείνεται η αναλγησία και μετά το "ξύπνημα".
 • Οι περισσότερες επεμβάσεις μας πραγματοποιούνται ως περιστατικά ημερήσιας νοσηλείας. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να παραμείνετε στο νοσοκομείο το βράδυ, και ότι μετά την επέμβαση θα είστε αρκετά καλά ώστε να συνεχίσετε την ανάρρωση στο σπίτι σας. Η αναισθησία που χορηγείται για τα περιστατικά ημερήσιας νοσηλείας είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να μπορείτε να φύγετε από το νοσοκομείο μερικές ώρες μετά την επέμβαση. Χρησιμοποιούνται αναισθητικά με μικρή διάρκεια δράσης και εξειδικευμένες τεχνικές αναισθησίας έτσι ώστε η όλη εμπειρία να είναι ευχάριστη και ταυτόχρονα ασφαλής.

  Σε γενικές γραμμές, εάν η κατάσταση της υγείας σας είναι καλή, είσαστε υποψήφιοι για χειρουργική ημερήσιας νοσηλείας. Επειδή όμως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, η κατάσταση της υγείας σας θα αξιολογηθεί από τον χειρουργό και τον αναισθησιολόγο, έτσι ώστε να προσδιοριστεί αν μπορείτε να χειρουργηθείτε ως περιστατικό ημερήσιας νοσηλείας για τη συγκεκριμένη επέμβαση.


  Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες από την Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία (ΕΑΕ)

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  Επικοινωνήστε μαζί μας
  Επικοινωνήστε μαζί μας!
  (Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ένα ραντεβού.)
  Καλέστε στο 210-3612681 ή Στείλτε μας μήνυμα
  Email (*)
  Email is required.
  Μήνυμα (*)
  Message is Required.
  Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
  Captcha is not correct. Please try again.
    

  Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο

  Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο
  Ρωτήστε τον Κο. Ζαμπάκο.
  Στείλτε τα ερωτήματά σας για να λάβετε απάντηση απευθείας από τον Κο. Ζαμπάκο,
  ή καλέστε στο 210-3612681
  Η ερώτηση αφορά (*)

  Παρακαλούμε επιλέξτε το ιατρείο που σας ενδιαφέρει
  Όνομα (*)
  Please type your Full Name.
  Email (*)
  Please type your valid email.
  Ερώτηση (*)
  Please type your question.
  Όροι: Η ταυτοτητά σας θα παραμείνει εμπιστευτική, η ερώτησή σας όμως καθώς και η απάντηση του Κου Ζαμπάκου μπορεί να δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα μας για την ενημέρωση και άλλων ασθενών.
  Αποδοχή των όρων (*)
  Please accept the Terms
  Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
  Invalid answer to security question. Please try again.

  ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ