πλαστικήχειρουργική.gr

πλαστική επανορθωτική και αισθητική χειρουργική
Βρίσκεστε εδώ: Home Ερωτήσεις Η Επέμβαση

Η Επέμβαση

Με γνώμονα την ασφάλεια.

Όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε, βήμα προς βήμα, για την ημέρα της επέμβασής σας.

Το πρωί της επέμβασης θα πρέπει να είσαστε νηστικοί, εκτός και αν σας έχουν δοθεί διαφορετικές οδηγίες. Απαγορεύεται να φάτε πρωινό και να πιείτε καφέ! Επιτρέπεται μόνο να πιείτε μερικές γουλιές νερό για να πάρετε τυχόν φάρμακα που λαμβάνετε, εφόσον σας έχει δοθεί ανάλογη οδηγία.

Η χειρουργική σας επέμβαση θα γίνει στην κλινική που αποφασίσατε από κοινού με τον κο Ζαμπάκο.

Ανεξαρτήτως του είδους της αναισθησίας που θα λάβετε είναι απαραίτητο να έχετε κάποιον να σας φέρει και να σας πάρει από την κλινική.

Στην κλινική θα πρέπει να βρίσκεστε τουλάχιστον 1 ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα της επέμβασής σας, για να κάνετε την εισαγωγή σας και να πάτε στο δωμάτιο σας. Η εισαγωγή γίνεται στο γραφείο κίνησης της κλινικής, λέγοντας απλά το όνομά σας.

Απαραίτητο είναι να φέρετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα και το βιβλιάριο υγείας σας, καθώς και τα στοιχεία της ιδιωτικής σας ασφάλειας, εφόσον θα την χρησιμοποιήσετε για την επέμβαση.

Ο απαραίτητος προεγχειρητικός έλεγχος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μερικές ημέρες πριν την επέμβασή σας εκτός και αν υπάρχει διαφορετική συνεννόηση.

Ο βασικός προεγχειρητικός έλεγχος περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος και ηλεκτροκαρδιογράφημα καθώς και εκτίμηση από καρδιολόγο. Σε ορισμένες επεμβάσεις είναι απαραίτητες και επιπλέον εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως υπερηχογράφημα μαστών, μαστογραφία ή μαγνητική μαστογραφία μαστών για τις επεμβάσεις μαστού, υπερηχογράφημα ή αξονική τομογραφία κοιλιακών τοιχωμάτων για τις επεμβάσεις στο κοιλιακό τοίχωμα, και ενδεχομένως και άλλες εξετάσεις, ανάλογα με την επέμβαση στην οποία θα υποβληθείτε. Οι περισσότερες εξετάσεις καλύπτονται από τον ασφαλιστικό σας φορέα.

Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας στην κλινική όλες τις εξετάσεις που έχετε κάνει! Εάν ο προεγχειρητικός έλεγχος έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην κλινική την ημέρα της επέμβασης, θα πρέπει να φτάσετε στην κλινική τουλάχιστον 2 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα της επέμβασής σας, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις και να βγουν τα αποτελέσματά τους.

Μαζί σας χρειάζεται να φέρετε μόνο ένα σετ πυτζάμες που καλό είναι να ανοίγουν εμπρός. Περισσότερα ρούχα δεν θα χρειαστείτε, μόνο άσκοπο βάρος θα σας προσθέσουν. Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας το στηθόδεσμο ή κάποιο άλλο ειδικό ένδυμα, εφόσον σας έχει ζητηθεί.

Στο δωμάτιό σας θα σας δοθεί ο απαραίτητος ρουχισμός για το χειρουργείο. Εκεί θα σας επισκεφθεί ο κος Ζαμπάκος για να συζητήσετε τυχόν απορίες της τελευταίας στιγμής αλλά και να γίνει ο προεγχειρητικός σχεδιασμός. Μαζί με τον κο Ζαμπάκο θα σας επισκεφθεί και ο αναισθησιολόγος που θα σας εξετάσει και θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήματά σας. Αμέσως μετά θα σας ζητηθεί να διαβάσετε και να υπογράψετε το έγγραφο ενημερωμένης συναίνεσης, που δηλώνει ότι έχετε ενημερωθεί επαρκώς για την επέμβαση που θα κάνετε, για την αναισθησία που θα λάβετε, αλλά και για τυχόν επιπλοκές που μπορεί να συμβούν.

Μόλις ολοκληρωθούν οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες θα μεταφερθείτε στα χειρουργεία, όπου θα σας περιμένει ο κος Ζαμπάκος με την ομάδα του. Μετά το τέλος της επέμβασης θα παραμείνετε για λίγο στην αίθουσα ανάνηψης μέχρι να συνέλθετε πλήρως και στη συνέχεια θα μεταφερθείτε στο δωμάτιό σας. Συγγενείς ή συνοδοί είναι καλύτερο να περιμένουν στο δωμάτιό σας, όπου μπορούμε να τους ενημερώνουμε διαρκώς για την εξέλιξη της επέμβασής σας.

Αν η επέμβασή σας είναι ημερήσιας νοσηλείας, θα φύγετε από την κλινική όταν νιώσετε ικανοί να πάτε σπίτι και αφού βέβαια ελέγξουμε ότι είστε καλά.

Αν η επέμβασή σας απαιτεί παραμονή στην κλινική, επιστρέφοντας στο δωμάτιο σας, το νοσηλευτικό προσωπικό θα φροντίσει να έχετε όσο το δυνατόν πιο άνετη ανάρρωση. Ο κος Ζαμπάκος θα σας επισκεφθεί στο δωμάτιό σας όσες φορές είναι απαραίτητο, μέχρι να πάρετε εξιτήριο.

Πριν την έξοδό σας θα λάβετε οδηγίες και φαρμακευτική αγωγή. Μετά την έξοδό σας, θα υπάρχει συνεχής επαφή με τον κο Ζαμπάκο, τόσο τηλεφωνική όσο και μέσω επισκέψεών σας στο ιατρείο ή στην κλινική, ώστε να υπάρχει στενή παρακολούθηση της εξέλιξης της ανάρρωσής σας. Κατά την περίοδο της ανάρρωσής σας είναι λογικό να σας δημιουργηθούν απορίες. Ο γιατρός θα είναι κοντά σας για να λύσει τυχόν απορίες, να σας καθησυχάσει και παράλληλα να βοηθήσει στην πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να παρουσιαστούν μετεγχειρητικά. Δεν υπάρχει ενόχληση σε οποιαδήποτε ερώτηση, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας. Είναι καλύτερα να ανησυχήσουμε άδικα για κάτι απλό, παρά να παραβλέψουμε κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα.

Καλή Επιτυχία!


Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας!
(Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ένα ραντεβού.)
Καλέστε στο 210-3612681 ή Στείλτε μας μήνυμα
Email (*)
Email is required.
Μήνυμα (*)
Message is Required.
Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
Captcha is not correct. Please try again.
  

Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο

Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο
Ρωτήστε τον Κο. Ζαμπάκο.
Στείλτε τα ερωτήματά σας για να λάβετε απάντηση απευθείας από τον Κο. Ζαμπάκο,
ή καλέστε στο 210-3612681
Η ερώτηση αφορά (*)

Παρακαλούμε επιλέξτε το ιατρείο που σας ενδιαφέρει
Όνομα (*)
Please type your Full Name.
Email (*)
Please type your valid email.
Ερώτηση (*)
Please type your question.
Όροι: Η ταυτοτητά σας θα παραμείνει εμπιστευτική, η ερώτησή σας όμως καθώς και η απάντηση του Κου Ζαμπάκου μπορεί να δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα μας για την ενημέρωση και άλλων ασθενών.
Αποδοχή των όρων (*)
Please accept the Terms
Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
Invalid answer to security question. Please try again.

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ