Αποκατάσταση βραχιόνων μετά από μαζική απώλεια βάρους

Η βραχιονοπλαστική ή ανόρθωση βραχιόνων είναι μία επέμβαση που αποσκοπεί στην αποκατάσταση της εικόνας των βραχιόνων από την χαλάρωση που εμφανίζεται μετά από μαζική απώλεια βάρους. Η επέμβαση αφαιρεί την περίσσια δέρματος και λίπους από την περιοχή του βραχίονα αποκαθιστώντας μια νεανική και σφριγηλή εικόνα.

Πώς γίνεται η επέμβαση;
Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία ή τοπική αναισθησία και μέθη και διαρκεί περίπου 2-2.5 ώρες. Το είδος της επέμβασης εξαρτάται από την έκταση της χαλάρωσης και την περίσσεια του λίπους.
Στις περιπτώσεις μετά από μαζική απώλεια βάρους υπάρχει συνήθως μεγάλη χαλάρωση, και η επέμβαση περιλαμβάνει την αφαίρεση του περίσσιου λίπους και δέρματος από την κάτω πλευρά των βραχιόνων. Ο χειρουργός εκτιμά την χαλάρωση του δέρματος και σημειώνει μία δερματική έλλειψη από την μασχάλη μέχρι τον αγκώνα. Η τομές σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε η τελική ουλή να καταλήξει στο κάτω μέρος του βραχίονα έτσι ώστε να είναι λιγότερο ορατή. Αρχικά πραγματοποιείται λιποαρρόφηση για την αφαίρεση του περίσσιου λίπους και στη συνέχεια αφαιρείται το χαλαρό δέρμα και γίνεται συρραφή με μακράς διάρκειας απορροφήσιμα ράμματα για να επιτευχθούν οι καλύτερες δυνατές ουλές.

Τι να περιμένω μετά την επέμβαση;
Όπως αναφέρθηκε ήδη, η επέμβαση παίρνει περίπου 2-2.5 ώρες και μπορείτε να πάτε σπίτι σας το ίδιο απόγευμα. Τα ράμματα είναι εσωτερικά και απορροφήσιμα. Ο πόνος δεν είναι ιδιαίτερα έντονος και αντιμετωπίζεται με αναλγητικά τύπου Depon ή Lonarid.
Μετεγχειρητικά απαιτείται η χρήση πιεστικού επιδέσμου ή ενός ειδικού ελαστικού ενδύματος για τον περιορισμό του οιδήματος, για ένα περίπου μήνα.
Οι ουλές αρχικά θα είναι κόκκινες και λίγο σκληρές και σιγά-σιγά θα μαλακώσουν, θα γίνουν ροζ και τελικά θα ασπρίσουν αφήνοντας μικρό σημάδι. Απαιτείται όμως περιποίηση με ειδική αναπλαστική κρέμα και φύλλα σιλικόνης για την επιτάχυνση της διαδικασίας αυτής.

Πότε μπορώ να επανέλθω στις δραστηριότητές μου;
Ήδη από την πρώτη μέρα μετά την επέμβαση μπορείτε να κυκλοφορείτε ελεύθερα αλλά καλό θα ήταν να μην κάνετε δουλειές για 1 εβδομάδα. Επιστροφή σε ελαφρά εργασία συνιστάται μετά από 3-4 ημέρες, ενώ πλήρης επάνοδος στις δραστηριότητές σας αναμένεται μετά από 1 μήνα

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας