Μη επεμβατική ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική αποτελεί μια από τις συχνότερα πραγματοποιούμενες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής. Πολλοί άνθρωποι όμως δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε μία χειρουργική επέμβαση γιατί το πρόβλημά τους είναι μικρό, γιατί φοβούνται, γιατί δεν μπορούν να απέχουν από την εργασία τους, για οικονομικούς λόγους ή για άλλους λόγους.

Τι είναι η μη επεμβατική ρινοπλαστική;
Η μη επεμβατική ρινοπλαστική είναι μια μη χειρουργική θεραπεία που μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση της μύτης στο ιατρείο με τη βοήθεια ενέσιμων εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέως και Botox®/Dysport®. Η μη επεμβατική ρινοπλαστική μπορεί να αλλάξει το σχήμα της μύτης, να ανασηκώσει  και να λεπτύνει ή να φαρδύνει το ακρορρίνιο, να καλύψει έναν μικρό ήβο στη ράχη της μύτης, και να διορθώσει μικρές ατέλειες.

Σε ποιές περιπτώσεις μπορεί να εφαρμοστεί η μη επεμβατική ρινοπλαστική;
Η μη επεμβατική ρινοπλαστική έχει συγκεκριμένες ενδείξεις διότι βασίζεται στην επιλεκτική αύξηση του μεγέθους της μύτης με την έγχυση υαλουρονικού οξέως και ενδεχομένως στην  αλλαγή της θέσης του ακρορρινίου με τη βοήθεια Botox®/Dysport®. Η τεχνική δεν μπορεί να κάνει τη μύτη μικρότερη και δεν μπορεί να αφαιρέσει τυχόν εξογκώματα.

Πώς γίνεται η μη επεμβατική ρινοπλαστική;
Η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο χωρίς αναισθησία. Η μη επεμβατική ρινοπλαστική πραγματοποιείται με την έγχυση υαλουρονικού οξέως σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία της μύτης, όπως στην βάση και στο άκρο της μύτης, ώστε να ανασηκωθεί το ακρορρίνιο και να καλυφθεί ο ήβος. Παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί Botox®/Dysport® για την χαλάρωση συγκεκριμένων μυών, με αποτέλεσμα την ανασήκωση και την λέπτυνση του ακρορρινίου.

Τι να περιμένω μετά την θεραπεία;
Η μη επεμβατική ρινοπλαστική δεν έχει καθόλου αποθεραπεία (απλώς συνιστάται αποχή από γυμναστική για 24 ώρες) και τα αποτελέσματά της είναι άμεσα.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα της μη επεμβατικής ρινοπλαστικής μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 2 χρόνια.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της μη επεμβατικής ρινοπλαστικής;
Η μη επεμβατική ρινοπλαστική γίνεται στο ιατρείο χωρίς αναισθησία, είναι εξαιρετικά ασφαλής και δεν έχει καθόλου αποθεραπεία. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και σε περίπτωση που δεν μας ικανοποιούν είναι αναστρέψιμα μέσα σε λίγες ώρες με την έγχυση ενός ενζύμου που διασπά το υαλουρονικό οξύ.

Ποιά είναι τα μειονεκτήματα της μη επεμβατικής ρινοπλαστικής;
Η μη επεμβατική ρινοπλαστική δεν μπορεί να μικρύνει την μύτη και γι’αυτό δεν είναι κατάλληλη για όλους. Επιπλέον τα αποτελέσματά της είναι  προσωρινά.

 

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας