Μίνι κοιλιοπλαστική

Η ύπαρξη μεγάλης-κρεμάμενης κοιλίας αποτελεί συχνό πρόβλημα τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες. Η αιτίες που οδηγούν στην εικόνα αυτή είναι πολλές και ποικίλες, όπως παχυσαρκία, χαλάρωση των μυών του κοιλιακού τοιχώματος, εγκυμοσύνη, χαλάρωση του δέρματος, μεγάλη απώλεια βάρους κ.ά. Πολλές φορές όμως το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο κατώτερο τμήμα της κοιλιάς, κάτω από τον ομφαλό, με μικρή περίσσεια δέρματος και τοπική συγκέντρωση λίπους. Στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να πραγματοποιηθεί μία μίνι κοιλιοπλαστική μαζί με λιποαναρρόφηση των κοιλιακών τοιχωμάτων.

Τι είναι η μίνι κοιλιοπλαστική;
Η μίνι (ή μερική) κοιλιοπλαστική είναι μία επέμβαση σχεδιασμένη για την αφαίρεση της περίσσειας λίπους και δέρματος από το κατώτερο τμήμα της κοιλιάς (κάτω από τον ομφαλό), χωρίς να πειράζεται ο ομφαλός.

Πώς γίνεται η μίνι κοιλιοπλαστική;
Η επέμβαση γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία ή επισκληρίδιο και μέθη και διαρκεί περίπου 1-2 ώρες.
Συνήθως γίνεται μία τoμή στη γραμμή του μπικίνι, ακριβώς πάνω από το εφήβαιο, σαν την τομή της καισαρικής.
Το δέρμα και το λίπος του υπογαστρίου ανασηκώνονται μόνο μέχρι τον ομφαλό. Εάν κρίνεται απαραίτητο μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση για τη βελτίωση της εμφάνισης του κοιλιακού τοιχώματος και της μέσης.
Η περίσσεια του δέρματος και λίπους αφαιρείται και ο κρημνός τεντώνεται και ράβεται με απορροφήσιμα εσωτερικά ράμματα. Μερικές φορές μπορεί να τοποθετηθεί μία μικρή παροχέτευση κάτω από το δέρμα για να εμποδίσει τη συλλογή υγρών.

Τι να περιμένω μετά την επέμβαση;
Όπως αναφέρθηκε ήδη, η επέμβαση παίρνει περίπου 1-2 ώρες, και συνήθως συνιστάται η παραμονή στην κλινική για ένα βράδυ. Ο πόνος δεν είναι ήπιος και αντιμετωπίζεται εύκολα με αναλγητικά τύπου Depon ή Lonarid. Θα μπορέσετε να σηκωθείτε και να περπατήσετε λίγες ώρες μετά το χειρουργείο, αλλά θα χρειάζετε να περπατάτε λίγο σκυφτά για να μειώσετε την τάση στα ράμματα. Η παροχέτευση (εφόσον χρησιμοποιηθεί) αφαιρείται την επόμενη μέρα. Τα ράμματα είναι συνήθως εσωτερικά και απορροφήσιμα, οπότε δεν χρειάζονται κόψιμο.
Τις πρώτες εβδομάδες μετά το χειρουργείο συνιστάται η χρήση ειδικής ζώνης για την υποστήριξη του κοιλιακού τοιχώματος και για την πρόληψη συγκέντρωσης υγρών κάτω από το δέρμα.

Πότε μπορώ να επανέλθω στις δραστηριότητές μου;
Μπορείτε να επανέλθετε σε ήπια δραστηριότητα σε μία ή δύο ημέρες, ενώ θα μπορείτε να επιστρέψετε σε ελαφρά εργασία σε 7-10 ημέρες. Πλήρης επάνοδος στις δραστηριότητές σας συμπεριλαμβανομένης της γυμναστικής αναμένεται μετά από 2-3 εβδομάδες.

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας