Βραχιονοπλαστική

Η βραχιονοπλαστική ή ανόρθωση βραχιόνων είναι μία επέμβαση που αποσκοπεί στην αποκατάσταση της εικόνας των βραχιόνων από την χαλάρωση που εμφανίζεται συνήθως μετά από μαζική απώλεια βάρους ή λόγω ηλικίας. Με το πέρασμα του χρόνου, αλλά και μετά από μεγάλες μεταβολές του βάρους, το δέρμα στην περιοχή των βραχιόνων χάνει την ελαστικότητά του και χαλαρώνει, με αποτέλεσμα να κρεμάει.
Η βραχιονοπλαστική αφαιρεί την περίσσια δέρματος και λίπους από την περιοχή του βραχίονα αποκαθιστώντας μια νεανική και σφριγηλή εικόνα.

Πότε γίνεται η βραχιονοπλαστική;
Η βραχιονοπλαστική γίνεται όταν υπάρχει μεγάλη περίσσια δέρματος στους βραχίονες και τις μασχάλες, μετά από μαζική απώλεια βάρους και όταν υπάρχει εντοπισμένη περίσσια λίπους στην περιοχή των βραχιόνων.

Πώς γίνεται η επέμβαση;
Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία ή τοπική αναισθησία και μέθη και διαρκεί περίπου 2-2.5 ώρες. Το είδος της επέμβασης εξαρτάται από την έκταση της χαλάρωσης και την περίσσεια του λίπους.
Εάν υπάρχει περίσσια λίπους με μικρή χαλάρωση του δέρματος, συνήθως επαρκεί η αφαίρεση του λίπους με λιποαναρρόφηση με VASER®. Η πρωτοποριακή τεχνολογία VASER® ρευστοποιεί το λίπος διατηρώντας τα υπόλοιπα στοιχεία ανέπαφα ενώ παράλληλα, με την ενέργεια των υπερήχων, επιτυγχάνεται ρίκνωση του δέρματος.
Σε περιπτώσεις με χαλάρωση στην περιοχή της μασχάλης, θα πρέπει εκτός από την αφαίρεση του λίπους, να γίνει και αφαίρεση δέρματος στην περιοχή της μασχάλης (μίνι βραχιονοπλαστική).
Τέλος, σε περιπτώσεις με μεγαλύτερη χαλάρωση, η επέμβαση περιλαμβάνει την αφαίρεση του περίσσιου λίπους και δέρματος από την κάτω πλευρά των βραχιόνων. Ο χειρουργός εκτιμά την χαλάρωση του δέρματος και σημειώνει μία δερματική έλλειψη από την μασχάλη μέχρι τον αγκώνα. Η τομές σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε η τελική ουλή να καταλήξει στο κάτω μέρος του βραχίονα έτσι ώστε να είναι λιγότερο ορατή. Αρχικά πραγματοποιείται λιποαρρόφηση για την αφαίρεση του περίσσιου λίπους και στη συνέχεια αφαιρείται το χαλαρό δέρμα και γίνεται συρραφή με μακράς διάρκειας απορροφήσιμα ράμματα για να επιτευχθούν οι καλύτερες δυνατές ουλές. (κλασσική βραχιονοπλαστική).

Τι να περιμένω μετά την επέμβαση;
Όπως αναφέρθηκε ήδη, η επέμβαση παίρνει περίπου 2-2.5 ώρες και μπορείτε να πάτε σπίτι σας το ίδιο απόγευμα. Τα ράμματα είναι εσωτερικά και απορροφήσιμα. Ο πόνος δεν είναι ιδιαίτερα έντονος και αντιμετωπίζεται με αναλγητικά τύπου Depon ή Lonarid.
Μετεγχειρητικά απαιτείται η χρήση πιεστικού επιδέσμου ή ενός ειδικού ελαστικού ενδύματος για τον περιορισμό του οιδήματος, για ένα περίπου μήνα.
Οι ουλές αρχικά θα είναι κόκκινες και λίγο σκληρές και σιγά-σιγά θα μαλακώσουν, θα γίνουν ροζ και τελικά θα ασπρίσουν αφήνοντας μικρό σημάδι. Απαιτείται όμως περιποίηση με ειδική αναπλαστική κρέμα και φύλλα σιλικόνης για την επιτάχυνση της διαδικασίας αυτής.

Πότε μπορώ να επανέλθω στις δραστηριότητές μου;
Ήδη από την πρώτη μέρα μετά την επέμβαση μπορείτε να κυκλοφορείτε ελεύθερα αλλά καλό θα ήταν να μην κάνετε δουλειές για 1 εβδομάδα. Επιστροφή σε ελαφρά εργασία συνιστάται μετά από 3-4 ημέρες, ενώ πλήρης επάνοδος στις δραστηριότητές σας αναμένεται μετά από 1 μήνα.

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας