Ενέσιμη θεραπεία κυτταρίτιδας με Alidya®

Η κυτταρίτιδα ή τοπική λιποδυστροφία, όπως είναι η επιστημονική της ονομασία, αποτελεί μια παθολογική κατάσταση του δέρματος και του υποδορίου ιστού που χαρακτηρίζεται από κακή λειτουργία της αιματικής και λεμφικής μικροκυκλοφορίας με αποτέλεσμα τοπικό οίδημα. Αφορά περίπου το 85% των γυναικών μετά την εφηβεία, ανεξάρτητα από το σωματικό τους βάρος, και παρουσιάζεται με την χαρακτηριστική εμφάνιση ¨φλοιού πορτοκαλιού”.

Τι προκαλεί την κυτταρίτιδα και πώς αντιμετωπίζεται;
Η ακριβής αιτιολογία της κυτταρίτιδας δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί. Σημαντικό ρόλο φαίνεται να παίζουν η γενετική προδιάθεση (κληρονομικότητα), οι ορμονικές μεταβολές (π.χ.  εφηβεία, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση και χρήση αντισυλληπτικών), η παχυσαρκία, η κακή διατροφή, το κάπνισμα και η έλλειψη άσκησης. Οι παραδοσιακές θεραπείες στοχεύουν στην αντιμετώπιση του τοπικού οιδήματος με μασάζ, διατροφικούς χειρισμούς και τοπική εφαρμογή αποιδηματικών ουσιών, θεραπείες που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα χωρίς όμως να αντιμετωπίζεται και η αιτία του προβλήματος.
Τα τελευταία χρόνια η ιατρική έρευνα πάνω στην παθοφυσιολογία της κυτταρίτιδας έδειξε ότι σημαντικό ρόλο για τη δημιουργία της παίζει η συσσώρευση σιδήρου και αιμοσιδηρίνης στον υποδόριο ιστό, ουσίες που φαίνεται να έχουν τοξική δράση στη μικροκυκλοφορία και τη λειτουργία των λιποκυττάρων. Μελέτες κατά τις οποίες χορηγήθηκαν ουσίες που μειώνουν τη συγκέντρωση των ουσιών αυτών στο υποδόριο έδειξαν σημαντική βελτίωση της κυτταρίτιδας.

Τι είναι το Alidya®;
Το Alidya® είναι ένα ενέσιμο ιατροτεχνολικό προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Βασικό συστατικό του Alidya® είναι το EDTA, μια ουσία που δεσμεύει τον σίδηρο, αναστρέφοντας έτσι την τοξική του δράση στον υποδόριο ιστό, και αποκαθιστώντας τη φυσιολογική μικροκυκλοφορία και την λειτουργία των λιποκυττάρων.

Πώς γίνεται η θεραπεία με το Alidya®;
Η εφαρμογή του Alidya® γίνεται με την μέθοδο της μεσοθεραπείας, με την έγχυση δηλαδή μικρών ποσοτήτων του διαλύματος επιφανειακά στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό. Συνήθως προηγείται η χρήση μια τοπικής αναισθητικής κρέμας ώστε η θεραπεία να γίνεται καλύτερα ανεκτή.

Πόσες θεραπείες Alidya® απαιτούνται;
Ο αριθμός των θεραπειών που απαιτούνται εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος και την περιοχή στην οποία αυτό εμφανίζεται. Για την επίτευξη ορατών αποτελεσμάτων απαιτούνται 5-7 εβδομαδιαίες θεραπείες, ενώ στη συνέχεια απαιτείται 1 θεραπεία συντήρησης ανά 1-2 μήνες.

Τι να περιμένω μετά τη θεραπεία με Alidya®;
Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορεί να εμφανιστούν μικρές μελανιές ή ελαφρά ερυθρότητα στην περιοχή της έγχυσης. Αποφύγετε την εφαρμογή καλλυντικών στην περιοχή της θεραπείας για τις πρώτες 12-24 ώρες, καθώς και την έκθεση σε πηγές θερμότητας (ηλιοθεραπεία, σάουνα, σολάριουμ κλπ).

Πότε δεν συνιστάται η θεραπεία με Alidya®;
Η θεραπεία με Alidya®  δεν συνιστάται σε παιδιά, κατά την εγκυμοσύνη και τη γαλουχία, σε ασθενείς με ιστορικό αναφυλακτικών αντιδράσεων και σοβαρές αλλεργίες, σε ασθενείς που παριουσιάζουν οξείες ή χρόνιες δερματοπάθειες και σε άτομα με σοβαρές ασθένειες.

 

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας