Υγρό λίφτινγκ – Liquid Facelift

Η σταδιακή γήρανση του δέρματος συνοδεύεται από μείωση της ελαστίνης και του κολλαγόνου, τα οποία, σε συνδυασμό με την απώλεια όγκου που παρατηρείται στο πρόσωπο, οδηγούν στην εμφάνιση χαλάρωσης και ρυτίδων.

Τι είναι το liquid facelift;
Το υγρό ή ενέσιμο λίφτινγκ (liquid facelift) είναι μία προχωρημένη τεχνική αναζωογόνησης του προσώπου με τη χρήση ενέσιμων εμφυτευμάτων, μεσοθεραπείας με PRP και υαλουρονικό οξύ και Botox®/Dysport®. Με την τεχνική αυτή αποκαθίσταται ο όγκος του προσώπου, μειώνονται οι ρυτίδες έκφρασης, βελτιώνεται το περίγραμμα του προσώπου, διορθώνεται το σχήμα των χειλιών και αμβλύνονται οι ρυτίδες γύρω από το στόμα και τα μάτια. Παράλληλα, με τη μεσοθεραπεία με υαλουρονικό και PRP, βελτιώνεται η ελαστικότητα και η σφριγηλότητα του δέρματος.

Σε ποιούς απευθύνεται το liquid facelift;
Το liquid facelift απευθύνεται σε ασθενείς με μικρή ή μέτρια χαλάρωση του προσώπου που δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε επέμβαση, επιθυμούν όμως κάποιου είδους «φρεσκάρισμα» της εικόνας τους, χωρίς τομές και χωρίς αποθεραπεία.

Πώς γίνεται το liquid facelift;
Η διαδικασία εξαρτάται από την κατάσταση του κάθε προσώπου και είναι αυστηρά εξατομικευμένη. Ο πλαστικός χειρουργός εξετάζει προσεκτικά το πρόσωπο, εστιάζοντας στα σημεία που χρειάζονται αύξηση του όγκου, ανόρθωση ή εξάλειψη των ρυτίδων.
Αρχικά γίνεται έγχυση υαλουρονικού οξέως στα σημεία που υπάρχει απώλεια όγκου, όπως π.χ. στα ζυγωματικά, το περίγραμμα, τους κροτάφους, τους μαύρους κύκλους, το μέτωπο και τα χείλη. Στη συνέχεια γίνεται πάλι έγχυση υαλουρονικού οξέως στα σημεία που υπάρχουν ρυτίδες, όπως στις ρινοπαρειακές αύλακες, τις γωνίες του στόματος, και τις γραμμές του άνω χείλους. Ακολουθεί η εφαρμογή Botox®/Dysport® για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης, αλλά και για την ανόρθωση των φρυδιών, των γωνιών του στόματος και του περιγράμματος. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με μεσοθεραπεία με PRP και υαλουρονικό οξύ.

Τι να περιμένω μετά τη θεραπεία;
Η θεραπεία είναι ανώδυνη, πραγματοποιείται στο ιατρείο και ολοκληρώνεται σε 1-2 ώρες. Τα αποτελέσματα της έγχυσης του υαλουρονικού οξέως είναι άμεσα, ενώ για το Botox®/Dysport® απαιτούνται 7-10 ημέρες. Τέλος, η μεσοθεραπεία με PRP και υαλουρονικό αρχίζει να δείχνει τα αποτελέσματά της μετά από 10-15 ημέρες.

Τι είδους αποθεραπεία χρειάζεται μετά από το liquid facelift;
Η αποθεραπεία είναι άμεση και απαιτείται μόνο αποχή από έντονη γυμναστική για 24 ώρες.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται;
Η θεραπεία είναι μία, αλλά πολλές φορές την μοιράζουμε σε δύο συνεδρίες με μεσοδιάστημα 2 εβδομάδων, για τη μεγαλύτερη άνεση των ασθενών και για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα του liquid facelift;
Τα αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν ένα με ενάμισι έτος, ανάλογα με το πρόβλημα και την ποιότητα του δέρματος του/της ασθενούς

 

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας