Αιδοιοπλαστική

Το μέγεθος των χειλέων του αιδοίου είναι προκαθορισμένο γενετικά, αλλά σε πολλές γυναίκες αυτό μπορεί να αυξηθεί λόγω ηλικίας, ορμονικών μεταβολών ή εγκυμομύνης.
Η αιδοιοπλαστική ή πλαστική των χειλέων του αιδοίου αποσκοπεί στη μείωση του μεγέθους και στη βελτιώση της εμφάνισης των μικρών χειλέων του αιδοίου.
Οι περισσότερες ασθενείς που αναζητούν βοήθεια για το θέμα αυτό αισθάνονται ότι τα μικρά χείλη του αιδιοίου είναι πολύ μεγάλα και φαίνονται άσχημα όταν είναι γυμνές ή ακόμα και μέσα από τα εσώρουχα ή το μαγιώ τους, σε σημείο που πολλές φορές να ντρέποναι να εμφανιστούν. Άλλες ασθενείς αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά την άθληση και την έντονη σωματική δραστηριότητα από την τριβή που δημιουργείται, ενώ ένας σημαντικός αριθμός γυναικών έχει ενοχλήματα κατά την ερωτική επαφή.

Πώς γίνεται;
Η επέμβαση της πλαστικής των μικρών χειλέων του αιδοίου γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία ή τοπική αναισθησία και μέθη, και διαρκεί περίπου μία ώρα. Κατά την επέμβαση αυτή αφαιρείται ένα μικρό τριγωνικό κομμάτι από τα μικρά χείλη του αιδιοίου, σαν σφήνα, αφήνοντας μια πολύ μικρή τομή. Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι απορροφήσιμα και λιώνουν μόνα τους σε μερικές εβδομάδες και η τελική τομή είναι σχεδόν ανεπαίσθητη.

Τι να περιμένω μετά την επέμβαση;
Όπως αναφέρθηκε ήδη, η επεμβαση γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία και μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας την ίδια μέρα. Ο πόνος που σχετίζεται με την επέμβαση αυτή είναι μικρός, μοιάζει περισσότερο με τσούξιμο, και αντιμετωπίζεται εύκολα με αναλγητικά τύπου Depon ή Lonarid. Τα ενοχλήματα αυτά υποχωρούν σε 3-4 ημέρες. Τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση μπορεί να δείτε λίγο αίμα στο βρακάκι, γι’αυτό συνιστάται να φοράτε ένα μικρό σερβιετάκι.

Πότε μπορώ να επανέλθω στις φυσιολογικές δραστηριότητές μου;
Εάν η εργασία σας δεν απαιτεί έντονη σωματική δραστηριότητα μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτήν σε 3-4 ημέρες. Έντονη σωματική δραστηριότητα και άσκηση συνιστώνται μετά από 1 μήνα, ενώ σεξουαλική δραστηριότητα συνιστάται μετά από τουλάχιστον 1 μήνα.

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας