Θεραπεία δυσχρωμιών με Laser

Οι δυσχρωμίες ή μελαχρωματικές βλάβες του δέρματος αποτελούν περιοχές του δέρματος με πιο σκούρο χρώμα λόγω της υπερβολικής συγκέντρωσης μελανίνης.  Οι πιο συνηθισμένες μελαχρωματικές βλάβες του δέρματος είναι οι γεροντικές κηλίδες, οι φακίδες και οι πανάδες (λέγονται και μέλασμα ή όταν εμφανίζονται κατά την εγκυμοσύνη, χλόασμα).

Μπορεί ν’ αρχίσουν να εμφανίζονται από νεαρή ηλικία. Οφείλονται κατά κύριο λόγο στην έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία,  σε κληρονομική προδιάθεση, στη χρήση φαρμάκων (αντισυλληπτικά, ορμονικές θεραπείες), σε παθήσεις όπως οι πολυκυστικές ωοθήκες, καθώς και στις ορμονικές μεταβολές κατά την εγκυμοσύνη.

Οι δυσχρωμίες του δέρματος αντιμετωπίζονται με την εφαρμογή τοπικών παραγόντων ή/και με θεραπείες Laser.

Η θεραπεία με τοπικούς παράγοντες λεύκανσης και Laser μπορεί να διαρκέσει βδομάδες έως και αρκετούς μήνες, μέχρι να παρατηρηθεί αξιοσημείωτη διαφορά. Στη διάρκεια της θεραπείας, οι ασθενείς πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο χρησιμοποιώντας ισχυρό αντηλιακό για τη μείωση της πιθανότητας υποτροπής.

Τα συστήματα Laser που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των δυσχρωμιών του δέρματος είναι το Q-Switched Alex 755mm για τις κηλίδες και τις φακίδες, και τα Fraxel και Fractional CO2 για το μέλασμα και το χλόασμα. Ειδικά το Fraxel έχει έγκριση από τον FDA για την θεραπεία του μελάσματος.

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας