Θεραπεία αγγειακών βλαβών με Laser

Οι αγγειακές βλάβες του δέρματος περιλαμβάνουν τα αιμαγγειώματα, τις αγγειοδυσπλασίες, τις ευρυαγγείες-τηλαγγειεκτασίες προσώπου και κάτω άκρων, τις φλεβικές λίμνες κ.α.
Ο στόχος λοιπόν της οποιασδήποτε θεραπείας θα πρέπει να είναι η  εξάλειψη των παθολογικών αγγείων μόνο, αφήνοντας άθικτο το φυσιολογικό δέρμα που τα περιβάλλει, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ουλών ή άλλων αλλοιώσεων στην περιοχή θεραπείας του αιμαγγειώματος.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία;
Το παλμικό Laser χρωστικής (Pulsed Dye Laser – V-Beam)  χρησιμοποιεί μια συγκεντρωμένη δέσμη φωτός που έχει σαν στόχο τα αιμοφόρα αγγεία του αίματος. Το μήκος κύματος (595nm) που εκπέμπει το laser απορροφάται επιλεκτικά από το κόκκινο χρώμα του αίματος ενώ είναι εντελώς ασφαλές για το δέρμα και δεν του προκαλεί καμία μόνιμη βλάβη.

Πώς γίνεται η θεραπεία;
Οι θεραπείες με το V-Beam διαρκούν συνήθως μερικά λεπτά και δεν απαιτείται η χρήση τοπικής αναισθησίας για την εφαρμογή της θεραπείας. Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται συνήθως 3 θεραπείες. Ασθενείς με port-wine stains, αιμαγγειώματα και ροδόχρου νόσο μπορεί να χρειαστούν μεγαλύτερο αριθμό θεραπειών. Η βελτίωση της εμφάνισης κόκκινων ουλών, υπερτοφικών ουλών ή χηλοειδών μπορεί να απαιτήσει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό επισκέψεων.

Υπάρχουν παρενέργειες;
Οι παρενέργειες είναι συνήθως ήπιες. Η πιο συνηθισμένη από αυτές είναι το πορφυρικό εξάνθημα (μελανιά). Εάν αυτό συμβεί είναι πιο έντονο τις πρώτες δυο ημέρες και κατόπιν εξαφανίζεται σε διάστημα τριών με δέκα ημερών. Μπορεί να καλυφθεί η περιοχή με make-up και η αντιμετώπιση γίνεται με τοπική αγωγή.

Τι πρέπει να προσέξω μετά την θεραπεία;
Η φροντίδα της υπο θεραπεία περιοχής είναι πολύ απλή. Μια ενυδατική κρέμα, εμπλουτισμένη σε κάποιες περιπτώσεις με μικρή ποσότητα κορτιζόνης, τοποθετείται στην περιοχή 2-3 φορές την ημέρα, προστατεύοντας στο δέρμα και βοηθώντας την επούλωση. Η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη για την επιτυχία της θεραπείας. Από την ίδια ημέρα επιτρέπεται η χρήση make-up στην υπο θεραπεία περιοχή.

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας