Lifting με Νήματα

Το Lifting προσώπου με νήματα Silhouette Soft είναι μια ανώδυνη και αναίμακτη μη χειρουργική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της γήρανσης, της χαλάρωσης, και της πτώσης των ανατομικών στοιχείων του προσώπου με τη χρήση απορροφήσιμων νημάτων.

Τι είναι τα νήματα Silhouette Soft;
Τα νήματα Silhouette Soft είναι ράμματα από πολυγαλακτικό οξύ, ένα απορροφήσιμο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα χειρουργικά ράμματα, τα οποία έχουν σε κάποιο τμήμα τους κόμπους που συγκρατούν ειδικά διαμορφωμένους μικροσκοπικούς κώνους από το ίδιο απορροφήσιμο υλικό. 
Οι κώνοι αυτοί είναι διαταγμένοι σε αντίθετες κατευθύνσεις στα δύο μισά του νήματος έτσι ώστε όταν περάσουν μέσα από το δέρμα να “σκαλώνουν” μέσα σε αυτό και έτσι να μπορούν να το τραβήξουν και να το ανορθώσουν στην επιθυμητή θέση.

Σε ποιές περιοχές εφαρμόζονται;
Τα νήματα Silhouette Soft μπορούν να εφαρμοστούν σχεδόν σε όλες τις περιοχές του προσώπου, όπως περίγραμμα, προγούλι & διπλο-σάγονο, λαιμό, παρειές & ζυγω-ματικά, μέτωπο (φρύδια).

Πώς γίνεται η εφαρμογή τους;
Η εφαρμογή των νημάτων γίνεται ανώδυνα και αναίμακτα με τοπική αναισθησία στο ιατρείο και η όλη διαδικασία διαρκεί 30-60 λεπτά.
Για κάθε νήμα που θα τοποθετηθεί γίνεται τοπική αναισθησία σε τρία μόλις σημεία. Ένα σημείο από το οποίο θα μπει το νήμα και δύο σημεία από τα οποία θα βγουν οι δύο άκρες του νήματος, έτσι ώστε η όλη εμπειρία να είναι τελείως ανώδυνη.

Πόσα νήματα χρειάζονται;
Ο αριθμός των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν εξαρτάται από την έκταση της ανόρθωσης που επιθυμούμε. Συνήθως χρησιμοποιούνται 1-2 νήματα σε κάθε πλευρά.

Τι να περιμένω μετά την εφαρμογή;
Το αποτέλεσμα της εφαρμογής των νημάτων Silhouette Soft είναι άμεσο, αλλά απαιτούνται 10-14 ημέρες για να υποχωρήσει τελείως το οίδημα και να ομαλοποιηθεί η εικόνα του δέρματος πάνω από νήματα.

Τι πρέπει να προσέξω μετά την εφαρμογή;
Μετά την εφαρμογή των νημάτων Silhouette Soft μπορεί να παρατηρηθούν ελαφρό οίδημα, ερυθρότητα και μώλωπες. Για το λόγο αυτό, αμέσως μετά την επέμβαση τοποθετούμε λίγο πάγο για να περιορίσει το οίδημα, ενώ συνιστάται η λήψη ενός αναλγητικού τύπου Depon για τυχόν ενοχλήματα που ενδεχομένως να υπάρχουν. Συνιστάται επίσης η εφαρμογή μίας αντιβιοτικής κρέμας στα σημεία εισόδου και εξόδου των νημάτων για 5 ημέρες.
Μερικές φορές μπορεί να παρατηρηθούν ελαφρά βαθουλώματα ή μικρά εξογκώματα κατά μήκος της πορείας των νημάτων και στα σημεία εισόδου και εξόδου, τα οποία υποχωρούν σε 7-10 ημέρες. Αντίστοιχα μπορεί παρατηρηθεί μία μικρή πτύχωση (“σούρα”) του δέρματος στο κέντρο της έλξης του νήματος, η οποία υποχωρεί επίσης σε 7-10 ημέρες.
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση ώστε να μην μετακινηθούν τα νήματα και χαθεί το αποτέλεσμα τους.

Πόσο καιρό διατηρείται το αποτέλεσμα;
Μετά την τοποθέτηση των νημάτων ο οργανισμός μας δημιουργεί κολλαγόνο γύρω από το νήμα και τους κώνους με αποτέλεσμα μέσα σε 10-14 μέρες αυτό να σταθεροποιείται και να μην μπορεί να “ξεσκαλώσει”. Αν για κάποιο λόγο θέλουμε να αντιστρέψουμε το αποτέλεσμα της εφαρμογής του νήματος απλώς το κόβουμε στο κέντρο του, οπότε η έλξη του στους ιστούς παύει να υφίσταται.
Η διάρκεια του αποτελέσματος ποικίλλει ανάλογα με την ποιότητα και την ελαστικότητα του δέρματος. Το νήμα και οι κώνοι απορροφούνται μετά από 8-9 μήνες, αλλά το κολλαγόνο που έχει δημιουργηθεί κατά μήκος του, συνεχίζει να υποστηρίζει το δέρμα του προσώπου μέχρι και 1 χρόνο μετά την εφαρμογή των νημάτων.

Πόσο ασφαλή είναι τα νήματα Silhouette Soft;
Τα νήματα Silhouette Soft παράγονται στις ΗΠΑ και υπόκεινται σε αυστηρούς ποιοτικούς και υγειονομικούς ελέγχους. Τα Silhouette Soft έχουν έγκριση από το FDA για τις ΗΠΑ και πιστοποίηση CE για την Ευρώπη. Είναι απορροφήσιμα, χωρίς παρενέργειες ή επιπλοκές, είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος, ενώ δεν έχουν παρατηρηθεί αλλεργικές αντιδράσεις.

Ποια είναι η διαφορά του Silhouette Soft Lift από το κλασσικό Facelift;
Το κλασσικό facelift εξακολουθεί να παραμένει το μέτρο σύγκρισης για όλες τις παρεμβάσεις που προσπαθούν να διορθώσουν τη χαλάρωση του προσώπου, ιδίως σε μεγαλύτερες ηλικίες, με έντονη χαλάρωση.
Υπάρχουν όμως πολλές περιπτώσεις ασθενών που δεν έχουν φτάσει ακόμα στο σημείο να χρειάζονται facelift, επιθυμούν όμως κάποιου είδους “φρεσκάρισμα” της εικόνας τους, χωρίς τομές, χωρίς μεγάλη αποθεραπεία και είναι διατεθειμένοι να δεχτούν ένα μικρότερο σχετικά χρόνο διάρκειας του αποτελέσματος. Στις περιπτώσεις αυτές το Silhouette Soft Lift αποτελεί την ιδανική λύση.

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας