Αυξητική χειλιών

Τα καλοσχηματισμένα, σαρκώδη χείλη αποτελούν βασικό στοιχείο της ομορφιάς του προσώπου. Με την πάροδο του χρόνου τα χείλη χάνουν σιγά σιγά τον όγκο τους και χαλαρώνουν, ενώ πολλές γυναίκες έχουν από κατασκευής τους μικρά χείλη που βρίσκονται σε δυσαρμονία με το πρόσωπό τους.Η θεραπεία αύξησης των χειλιών αποσκοπεί στην αποκατάσταση των χειλιών στο ιδανικό τους μέγεθος, ενισχύοντας τον όγκο τους και τονίζοντας το περίγραμμά τους. Η θεραπεία γίνεται με τη χρήση ενέσιμου υαλουρονικού οξέως που έχει διαμορφωθεί ειδικά για χρήση στα χείλη, είναι δηλαδή μαλακό ώστε να μην γίνεται αντιληπτό, και ταυτόχρονα ελαστικό ώστε να μην καταπονείται με τις κινήσεις των χειλιών.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;
Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί φυσικό δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού και είναι πανομοιότυπο σε όλους τους τύπους ιστών και σε όλα τα είδη οργανισμών. Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι ένα εύπλαστο gel που χρησιμοποιείται για να γεμίζει φυσικά τις ρυτίδες ή να αποκαθιστά το χαμένο όγκο από διάφορα σημεία του προσώπου, όπως τα χείλη. Το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται στα χείλη έχει υποστεί ειδική επεξεργασία ώστε να είναι μαλακό, για να μην γίνεται αντιληπτό, να είναι ελαστικό και να ακολουθεί τα χείλη στις κινήσεις τους, να μην προκαλεί οίδημα μετά την εφαρμογή του, και τέλος να διαρκεί όσο γίνεται περισσότερο.

Πώς γίνεται η θεραπεία;
Η θεραπεία γίνεται με τοπική αναισθησία, όπως στον οδοντίατρο, ή με την εφαρμογή ειδικού αναισθητικού gel και πάγου και είναι ανώδυνη. Ανάλογα με την ανατομία των χειλιών και το αισθητικό πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, γίνεται έγχυση υαλουρονικού οξέως στο περίγραμμα των χειλιών, για την ενίσχυσή του, ή μέσα στο σώμα των χειλιών, για την αύξηση του μεγέθους τους. Κλειδί για την επίτευξη φυσικού αποτελέσματος είναι η θεραπεία να γίνεται σταδιακά και να ολοκληρώνεται σε 2-3 συνεδρίες, ώστε αφενός να μην υπάρχει απότομα μεγάλη αλλαγή στα χείλη και αφετέρου να μην υπάρχει έντονο οίδημα από τις ενέσεις τις πρώτες ώρες μετά τη θεραπεία.

Τι να περιμένω μετά τη θεραπεία;
Μετά τη θεραπεία μπορεί να παρατηρηθεί μικρό οίδημα που διαρκεί 24-48 ώρες. Για τον περιορισμό του, την ημέρα της θεραπείας συνιστάται η αποφυγή γυμναστικής, laser αποτρίχωσης στα χείλη και κατανάλωσης πολύ αλμυρών τροφών (π.χ. πατατάκια).

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Το υαλουρονικό οξύ είναι βιοδιασπώμενο και εξαφανίζεται χωρίς να αφήνει κατάλοιπα. Το αποτέλεσμα στα χείλη διαρκεί 6-12 μήνες. Συνιστάται όμως η θεραπεία να επαναλαμβάνεται με πολύ μικρή ποσότητα κάθε 3-4 μήνες ώστε το αποτέλεσμα να διατηρείται σταθερό.

Πόσο ασφαλής είναι η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;
Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται με ασφάλεια στην ιατρική εδώ και πολλά χρόνια. Το υλικό παράγεται με βιοσύνθεση, δεν έχει ζωική προέλευση, και επομένως αποκλείεται ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών από άλλα είδη. Επιπλέον, επειδή το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι το ίδιο με το υαλουρονικό οξύ του οργανισμού μας, η εμφάνιση αλλεργικής αντίδρασης είναι εξαιρετικά σπάνια και δεν χρειάζεται να προηγηθεί τεστ ευαισθησίας.

Η αύξηση των χειλιών με υαλουρονικό οξύ είναι εξαιρετικά ασφαλής, καθώς η αύξηση γίνεται σταδιακά και δεν υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας ενός αφύσικου αποτελέσματος. Επιπλέον, το αποτέλεσμα είναι πλήρως αναστρέψιμο, και στην απίθανη περίπτωση που κάποια ασθενής θεωρήσει ότι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε είναι πολύ, αυτό  μπορεί να αφαιρεθεί με τη χρήση υαλουνονιδάσης, ενός ενζύμου που διασπά το υαλουρονικό οξύ, μέσα σε λίγες ώρες, χωρίς να επηρεάζεται το υαλουρονικό οξύ του οργανισμού μας.

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας