Ενέσιμη λιποδιάλυση με Aqualyx®

Το τοπικό πάχος αποτελεί ένα αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί πολλές γυναίκες και άνδρες.  Πολλοί ασθενείς όμως δεν επιθυμούν υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση για την αντιπετώπιση των τοπικών εναποθέσεων λίπους αλλά αναζητούν μη επεμβατικές λύσεις.

Τι είναι το Aqualyx®;
Το Aqualyx® είναι ένα σύνθετο διάλυμα, με βασικό συστατικό το δεοξυχολικό οξύ, μια ουσία που περιέχεται μέσα στα υγρά της χολής μας, και διασπά επιλεκτικά το λίπος.

Πώς δρά το Aqualyx®;
Το Aqualyx® εγχέεται με ειδική βελόνα μέσα στο λιπώδη ιστό της περιοχής που θέλουμε να βελτιώσουμε. Η μικροζελατινώδης υφή του επιτρέπει τη βραδεία απελευθέρωση των ενεργών συστατικών του, τα οποία διασπούν σταδιακά τη μεμβράνη των λιποκυττάρων με αποτέλεσμα την απελευθέρωση των λιπαρών οξέων, τα οποία απομακρύνονται φυσικά μέσω της λεμφικής οδού.

Σε ποιές περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί;
Η θεραπεία Aqualyx® μπορεί πρακτικά να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται σε ασθενείς με σχεδόν φυσιολογικό βάρος με τοπική συσσώρευση λίπους, σε ανατομικές περιοχές όπως μηροί, γλουτοί, γόνατα, μέση, κοιλιά, διπλοσάγονο κλπ, σημεία δηλαδή που δεν ανταποκρίνονται στη δίαιτα και τη σωματική άσκηση.

Πώς γίνεται η θεραπεία με Aqualyx®;
Η θεραπεία γίνεται με μία απλή ένεση στο υποδόριο λίπος της περιοχής που μας ενδιαφέρει και δεν απαιτεί αναισθησία.

Τι να περιμένω μετά την θεραπεία;
Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορεί να υπάρχει ένα ελαφρό αίσθημα τσουξίματος, ενώ συχνά παρατηρείται μικρή ερυθρότητα και οίδημα, που υποχωρούν σε 2-3 ημέρες. Τα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται ορατά μετά από 7-10 ημέρες και ολοκληρώνονται σε 3-4 εβδομάδες.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται;
Ο αριθμός των θεραπειών εξαρτάται από την περιοχή και την έκταση του προβλήματος, αλλά και από τον επιθυμητό βαθμό διόρθωσης. Κατά μέσο όρο απαιτούνται 2-5 θεραπείες ανά 3-4 εβδομάδες.

Πότε δεν συνιστάται η θεραπεία με Aqualyx®;
Η θεραπεία δεν συνιστάται σε παιδιά, κατά την εγκυμοσύνη και τη γαλουχία, σε ασθενείς με ιστορικό αναφυλακτικών αντιδράσεων και σοβαρές αλλεργίες, σε ασθενείς που παριουσιάζουν οξείες ή χρόνιες δερματοπάθειες και σε άτομα με σοβαρές ασθένειες.

 

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας