Ανόρθωση εφηβαίου

Η χαλάρωση του εφηβαίου είναι συχνή μετά από μεγάλη απώλεια βάρους καθώς και μετά την εγκυμοσύνη. Η ανόρθωση του εφηβαίου αποσκοπεί στην αποκατάσταση μιας πιο νεανικής εικόνας του εφηβαίου, και συνδυάζεται συχνά με λιποαναρρόφηση της περιοχής της κοιλιάς ή κιολοπλαστική.

Πώς γίνεται;
Η επέμβαση γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία και μέθη και διαρκεί περίπου 1 ώρα.
Κατά την επέμβαση αυτή αφαιρείται μία μικρή νησίδα δέρματος ακριβώς πάνω από το εφήβαιο, λίγο πιο χαμηλά από την περιοχή της τομής της καισαρικής, ώστε η ουλή να είναι σχεδόν αόρατη. Μέσω της τομής αυτής ανορθιώνεται η περιοχή και αποκτά μια πιο νεανική εικόνα.
Συνήθως συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση της περιοχής του εφηβαίου για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Τι να περιμένω μετά την επέμβαση;
Όπως ήδη αναφέρθηκε, η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη και μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι σας το ίδιο απόγευμα. Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι εσωτερικά και απορροφήσιμα και δεν χρειάζονται κόψιμο.
Ο πόνος που συνοδεύει την επέμβαση είναι πολύ ήπιος, και αντιμετωπίζεται εύκολα με αναλγητικά τύπου Depon ή Lonarid. Μετά την επέμβαση μπορεί να εμφανίστεί οίδημα στην περιοχή που υποχωρεί σταδιακά σε 3-4 εβδομάδες. Η ουλή αρχικά μπορεί να είναι κόκκινη αλλά σιγά-σιγά θα ασπρίσει και θα γίνει σχεδόν αόρατη.

Πότε μπορώ να επανέλθω στις δραστηριότητές μου;
Μπορείτε να επανέλθετε σε ήπια δραστηριότητα σε μία ή δύο ημέρες, ενώ θα μπορείτε να επιστρέψετε σε ελαφρά εργασία σε 3-5 ημέρες. Πλήρης επάνοδος στις δραστηριότητές σας συμπεριλαμβανομένης της γυμναστικής αναμένεται μετά από 2-3 εβδομάδες.

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας