Μη επεμβατική ή αναίμακτη βλεφαροπλαστική

Τα μάτια αποτελούν το κεντρικότερο σημείο του προσώπου και η χαλάρωση του δέρματος στα άνω και κάτω βλέφαρα δίνει στο πρόσωπο μια εικόνα κουρασμένη και λυπημένη.
Η χαλάρωση αυτή των βλεφάρων μέχρι τώρα αντιμετωπιζόταν μόνο με χειρουργική επέμβαση βλεφαροπλαστικής που αφαιρεί το περισσευούμενο δέρμα και τις σακούλες από τα βλέφαρα. Αρκετοί ασθενείς όμως έχουν μικρού βαθμού χαλάρωση που δεν απαιτεί χειρουργείο ή δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε μία χειρουργική επέμβαση γιατί φοβούνται, γιατί δεν μπορούν να απέχουν από την εργασία τους, για οικονομικούς λόγους ή για διαφόρους άλλους λόγους. Η μη επεμβατική βλεφαροπλαστική είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος που βοηθά στη συρρίκνωση του δέρματος των άνω και κάτω βλεφάρων μειώνοντας αποτελεσματικά τη χαλάρωση.

Πώς λειτουργεί;
Η μη επεμβατική ή αναίμακτη βλεφαροπλαστική χρησιμοποιεί μια συσκευή Plasma που μέσω ενός μικρού ηλεκτρικού τόξου προκαλεί εξάχνωση της επιφανειακής στιβάδας του δέρματος χωρίς να επηρεάζει τις βαθύτερες στιβάδες. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται σύσφιξη του δέρματος χωρίς μεταφορά θερμότητας στους γύρω ιστούς.

Σε ποιές περιοχές εφαρμόζεται;
Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί στα άνω και στα κάτω βλέφαρα, καθώς και στις ρυτίδες που βρίσκονται στο “πόδι της χήνας”. Εκτός από τα βλέφαρα, η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί επίσης και για την αντιμετώπιση πανάδων στα χέρια και στο πρόσωπο.

Πώς γίνεται η θεραπεία;
Η θεραπεία γίνεται με την χρήση αναισθητικής κρέμας, διαρκεί 30 λεπτά και είναι πρακτικά ανώδυνη. Με τη χρήση της συσκευής plasma  εξαχνώνεται σταδιακά σε μικροσκοπικές κουκιδίτσες η επιφανειακή στιβάδα του δέρματος της περιοχής που μας ενδιαφέρει, χωρίς να υπάρχει αιμορραγία, και χωρίς να επηρεάζονται οι βαθύτεροι ιστοί.

Τι να περιμένω μετά τη θεραπεία;
Τα αποτελέσματα της θεραπείας εξαρτώνται από την έκταση της χαλάρωσης και τη γενικότερη ποιότητα του δέρματος. Η θεραπεία προκαλεί μικρές καφέ κουκιδίτσες ή εάν η περιοχή της θεραπείας είναι μεγαλύτερη, μια γενικευμένη εικόνα ενός ελαφρού εγκαύματος. Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει ενα ήπιο τσούξιμο που υποχωρεί σε μερικές ώρες. Η περιοχή παίρνει ένα απαλό καφέ-κόκκινο χρώμα και παρουσιάζεται ένα ελαφρύ οίδημα. Στη συνέχεια εφαρμόζεται ειδική καταπραϋντική αλλοιφή. Κατά την περίοδο της αποθεραπείας χρησιμοποιείται μια ειδική αναπλαστική κρέμα αρκετές φορές την ημέρα μέχρι την πλήρη επούλωση της περιοχής. Το ήπιο οίδημα που παρατηρείται υποχωρεί συνήθως σε 2-3 ημέρες, ενώ οι καφέ κουκιδίτσες εξαφανίζονται συνήθως μετά από 5-7 ημέρες. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, και διαρκούν για πολλά χρόνια.

Τι θα πρέπει να προσέξω μετά τη θεραπεία;
Μετά τη θεραπεία δημιουργούνται μικρές κρούστες (κακάδια) καφέ ή μαύρου χρώματος. Οι κρούστες αυτές θα πέσουν τις επόμενες ημέρες και η περιοχή θα επουλωθεί πλήρως. Είναι σημαντικό να μην πειράζετε τις κρούστες αυτές για την αποφυγή μόλυνσης και δημιουργίας ουλών. Μετά τη θεραπεία θα πρέπει να διατηρείτε την περιοχή καθαρή και να τηρείτε τις οδηγίες που σας δίνονται για την αποφυγή επιμολύνσεων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φαρμακευτικό make-up, και συνιστάται η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο για 2-3 εβδομάδες.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται;
Για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος και ανάλογα με τη βαρύτητα του προβλήματος, εφαρμόζονται συνήθως 2-3 θεραπείες με μεσοδιάστημα 6 εβδομάδων.

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας