Θεραπεία ραγάδων με Laser

Οι ραγάδες είναι ατροφικές ουλές που δημιουργούνται στο δέρμα από την απότομη αύξηση της τάσης που ασκείται σε αυτό. Το δέρμα έχει συγκεκριμένη ελαστικότητα που του επιτρέπει να διατείνεται όταν αυξάνεται η τάση που του ασκείται. Εάν όμως για οποιοδήποτε λόγο η ελαστικότητα του δέρματος υπερνικηθεί, το υποδόριο κυριολεκτικά σχίζεται, ενώ η επιδερμίδα παραμένει ανέπαφη, δημιουργώντας ραγάδες.

Ποιά είναι τα αίτια που προκαλούν τις ραγάδες;
Τα αίτια που οδηγούν στην εμφάνιση ραγάδων είναι πολλά. Διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες: καταστάσεις κατά τις οποίες μειώνεται η ελαστικότητα του δέρματος, όπως κατά την λήψη στεροειδών, σε ορμονικές διαταραχές ή λόγω κληρονομικότητας, και καταστάσεις κατά τις οποίες αυξάνεται απότομα και δυσανάλογα η τάση που ασκείται στο δέρμα.  Τέτοιες περιπτώσεις είναι η απότομη αύξηση του ύψους, όπως συμβαίνει συχνά κατά την εφηβεία, η απότομη αύξηση του βάρους όπως συμβαίνει κατά την παχυσαρκία, η απότομη αύξηση του μεγέθους της κοιλιάς ή του στήθους όπως συμβαίνει κατά την εγκυμοσύνη, και η απότομη αύξηση της μυΪκής μάζας, όπως συμβαίνει σε αθλητές.

Τι συμπτώματα έχουν οι ραγάδες;
Στα αρχικά στάδια οι ραγάδες εμφανίζονται ως ερυθρές ή ιώδεις ραβδώσεις, ενώ σε μεταγενέστερα στάδια, όταν η ουλή έχει πια ωριμάσει, αποκτούν ένα λευκωπό χρώμα σαν το χρώμα του δέρματος. Οι πιο συνηθισμένες θέσεις εμφάνισης των ραγαδών είναι η κοιλιά, η μέση, το στήθος, οι μηροί, οι γλουτοί και οι βραχίονες και συνήθως είναι συμμετρικές.

Πώς αντιμετωπίζονται;
Η θεραπεία των ραγάδων αποσκοπεί στην σταδιακή βελτίωση της εμφάνισής τους, ώστε οι βλάβες να είναι κατά το δυνατόν λιγότερο εμφανείς, και όχι στην εξαφάνισή τους, αφού πρόκειται για ουλές και δεν μπορούν να εξαφανιστούν.

Οι θεραπείες που χρησιμοποιούνται έχουν ως σκοπό τους την προαγωγή της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης στην περιοχή των ραγάδων, ώστε η εικόνα τους να πλησιάσει αυτή του φυσιολογικού δέρματος.

Η σημαντικότερες συσκευές Laser για την αντιμετώπιση των ραγάδων είναι το  Fractional CO2 Laser και το Fraxel, ενώ όταν οι ραγάδες είναι ερυθροϊώδεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το Παλμικό Laser Χρωστικής (Pulsed-Dye Laser / V-Beam) για τον αποχρωματισμό των βλαβών.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται;
Ο αριθμός των θεραπείων που απαιτούνται εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος και συνήθως κυμαίνεται από 6-12 συνεδρίες ανά 4-6 εβδομάδες,  μέχρι την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας