Μαύροι Κύκλοι

Τα μάτια αποτελούν το κεντρικότερο στοιχείο του προσώπου και συμβάλλουν σημαντικά στην έκφρασή του. Η εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια δίνει στο πρόσωπο μια εικόνα κουρασμένη και ταλαιπωρημένη, σαν να μην έχετε κοιμηθεί για πολλές ημέρες.

Τι είναι οι μαύροι κύκλοι;
Οι ονομαζόμενοι μαύροι κύκλοι στην πραγματικότητα περιγράφουν τρείς διαφορετικές καταστάσεις που μπορεί να εμφανίζονται μεμονωμένες ή και να συνυπάρχουν στο ίδιο άτομο.
Σε μερικούς ανθρώπους το δέρμα γύρω από τα μάτια μπορεί να είναι πιο σκούρο από την  αυξημένη εναπόθεση μελανίνης, λόγω γενετικής προδιάθεσης, χρόνιου τραυματισμού του δέρματος ή έκζεμα.
Σε άλλους το δέρμα των κάτω βλεφάρων είναι εξαιρετικά λεπτό, με αποτέλεσμα τα αγγεία που βρίσκονται από κάτω να γίνονται ορατά δίνοντας στο δέρμα πιο σκούρο χρώμα, σαν σκιά. Αντίστοιχο πρόβλημα εμφανίζεται σε περιπτώσεις αλλεργιών, όπου οι φλέβες διαστέλλονται και γίνονται πιο ορατές.Το πιο συνηθισμένο όμως πρόβλημα είναι η απώλεια όγκου κάτω από τα μάτια στο σημείο μετάπτωσης του κάτω βλεφάρου στην παρειά, εκεί δηλαδή που κυλούν τα δάκρυα (γι’αυτό και  το σημείο αυτό λέγεται κοιλάδα των δακρύων – tear trough). Αποτέλεσμα της δημιουργίας αυτής της αύλακας είναι η περιοχή να φαίνεται σκούρα λόγω της σκιάς που δημιουργείται και να φαίνονται πολύ πιο έντονες τυχόν σακούλες στα κάτω βλέφαρα.

Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι μαύροι κύκλοι;
Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να βοηθήσει ένα απαλό peeling που μπορεί να οδηγήσει στον αποχρωματισμό της περιοχής, ή η καθημερινή χρήση μιας πολύ απαλής κρέμας οξέων φρούτων.
Στη δεύτερη περίπτωση μπορούν να βοηθήσουν ειδικές κρέμες που με καθημερινή χρήση βελτιώνουν τον τόνο των αγγείων και μειώνουν το πρόβλημα.
Στην τρίτη περίπτωση μπορούμε να επέμβουμε με την έγχυση μικρής ποσότητα υαλουρονικού οξέος, ώστε να γεμίσουμε το αυλάκι που σχηματίζεται στο κάτω βλέφαρο.

Πώς γίνεται η αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων με υαλουρονικό οξύ;
Η θεραπεία γίνεται με την έγχυση ενός ειδικού υαλουρονικού οξέως που έχει κατασκευαστεί για την συγκεκριμένη περιοχή. Η εφαρμογή είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 15-20 λεπτά.

Πόσες θεραπείες χρειάζοντα;
Το αποτέλεσμα είναι συνήθως άμεσο ακόμα και με μία μόνο θεραπεία. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί και μία δεύτερη θεραπεία μετά από ένα μήνα για την τελειοποίηση του αποτελέσματος.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;
Το αποτέλεσμα της θεραπείας διαρκεί συνήθως 9-12 μήνες

Πότε μπορώ να επιστρέψω στις δραστηριότητές μου;
Η επάνοδος στις δραστηριότητές σας είναι άμεση, απλά συνιστάται την ημέρα της θεραπείας να μην κάνετε γυμναστική για να μην δηιουργηθεί οίδημα στην περιοχή.

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας