Λιπαναρρόφηση με VASER®

Κάθε τύπος σώματος έχει περιοχές που είναι προγραμματισμένες να αποθηκεύουν λίπος, οι οποίες ακόμα και με εντατική δίαιτα και άσκηση, συχνά δεν αταποκρίνονται. Η πατενταρισμένη τεχνολογία VASER® και η προηγμένη τεχνική VASER® Liposelection, προσφέρουν μία ασφαλή εναλλακτική λύση για την απομάκρυνση του ανεπιθύμητου λίπους, αποκαλύπτοντας ένα λείο και καλλίγραμμο σώμα και ευνοώντας παράλληλα την ταχύτατη ανάρρωση.
Το Vaser® Lipo αποτελεί την εξέλιξη της λιποαναρρόφησης και χρησιμοποιεί την ενέργεια των υπερήχων για να ρευστοποιήσει επιλεκτικά τις εναποθέσεις του λίπους, ενώ διατηρεί ανέπαφους τους υπόλοιπους ιστούς. Είτε σας απασχολεί κάποιο μικρό σημείο στο σώμα σας, είτε χρειάζεστε βοήθεια σε πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια, το Vaser® Lipo προσφέρει άριστα αποτελέσματα με εξαιρετική ασφάλεια.

Τι είναι το Vaser®;
Το VASER® Lipo, γνωστό και ως Liposelection, αποτελεί μία εξελιγμένη τεχνική λιποαναρρόφησης που αφαιρεί επιλεκτικά το ανεπιθύμητο λίπος. Το VASER Lipo χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας των υπερήχων, αποτελώντας ένα πιο ήπιο και αποτελεσματικό μέσο αφαίρεσης του λίπους σε σχέση με την κλασσική λιποαναρρόφηση, σχεδιασμένο να σμιλεύει το σώμα σας. Αυτό που κάνει το VASER® Lipo να ξεχωρίζει είναι η ικανότητά του να διαχωρίζει το λίπος από τα άλλα στοιχεία του σώματος – όπως τα νεύρα, τα αγγεία και το συνδετικό ιστό. Η πρωτοποριακή τεχνολογία VASER® ρευστοποιεί το λίπος διατηρώντας τα υπόλοιπα στοιχεία ανέπαφα. Παράλληλα, με την τεχνολογία VASER®, επιτυγχάνεται ρίκνωση του δέρματος, ώστε να προλαμβάνεται η χαλάρωση, προσφέροντας έτσι άριστα αποτελέσματα και ταχεία επούλωση.

Πώς γίνεται το Vaser Lipo;
To VASER® Lipo μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία, μέθη, επισκληρίδιο ή γενική αναισθησία. Μαζί θα αποφασίσουμε τι σας ταιριάζει καλύτερα, ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.
Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, πρώτα γίνεται έγχυση ενός ειδικού υγρού από φυσιολογικό ορό στις περιοχές που θέλουμε να διορθώσουμε, για να τις αναισθητοποιήσουμε και να βοηθήσουμε τη σύσπαση των αγγείων, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η αιμορραγία και να περιοριστούν οι μελανιές.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιείται ένας μικρός καθετήρας τιτανίου που εκπέμπει κύματα υπερήχων (παρόμοιος με αυτός που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση του καταράκτη στο μάτι), ο οποίος βοηθά στη ρευστοποίηση του λίπους ενώ διατηρεί ανέπαφους τους υπόλοιπους ιστούς.
Τέλος, το ρευστοποιημένο λίπος απομακρύνεται με τη βοήθεια ήπιας αναρρόφησης, σχεδιασμένης να περιορίζει στο ελάχιστο την τραυματισμό των γειτονικών ιστών.
Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, με την τεχνολογία VASER®, επιτυγχάνεται ρίκνωση του δέρματος, ώστε να προλαμβάνεται η χαλάρωση, προσφέροντας έτσι άριστα αποτελέσματα και ταχεία επούλωση.

Είναι το Vaser Lipo κατάλληλο για μένα;
Το VASER® Lipo είναι φτιαγμένο για υγιείς ασθενείς που έχουν απογοητευτεί από την ανθεκτικότητα ορισμένων περιοχών του σώματος στη δίαιτα και την άσκηση, και αναζητούν μία ταχεία και ανώδυνη λύση.

Ασθενείς που μέχρι τώρα έλεγαν ότι δεν ήθελαν να κάνουν κλασσική λιποαναρόφηση, βρίσκουν τώρα ότι το Vaser® Lipo αποτελεί μία ήπια εναλλακτική λύση που σέβεται τους ιστούς, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει αποτελέσματα πολύ ανώτερα από την κλασσική λποαναρρόφηση, προάγοντας παράλληλα τη σύσφιξη του δέρματος. Μαζί θα αποφασίσουμε αν το VASER® Lipo είναι κατάλληλο για σας, και θα συζητήσουμε για τα αποτελέσματα που μπορούν να επιτευχθούν.

Τι να περιμένω μετά την επέμβαση;
H επέμβαση διαρκεί λίγο περισσότερο από την κλασσική λιποαναρρόφηση, καθώς υπάρχει ένα επιπλέον βήμα, αυτό της ρευστοποίησης του λίπους. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτείται νοσηλεία και μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι την ίδια μέρα.
Αμέσως μετά την επέμβαση τοποθετείται στην περιοχή ένας ειδικός κορσές που βοηθά στον περιορισμό του οιδήματος και στην επίτευξη καλύτερου αισθητικού αποτελέσματος. Ο κορσές αυτός συνιστάται να φοριέται συνεχώς επί ένα μήνα (εκτός βέβαια κατά τη διάρκεια του μπάνιου).
Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι συνήθως ήπιος και αντιμετωπίζεται με αναλγητικά τύπου Depon ή Lonarid (η ασπιρίνη απαγορεύεται διότι προκαλεί αιμορραγία). Μετεγχειρητικά εμφανίζονται κάποιες μελανιές που μπορεί να παραμείνουν για 2-3 εβδομάδες, και οίδημα, που συνήθως υποχωρεί σε 4-6 εβδομάδες.

Πότε μπορώ να επανέλθω στις φυσιολογικές δραστηριότητές μου;
Ο χρόνος αποθεραπείας εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος και αντίστοιχα από την έκταση της επέμβασης. Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επανέλθουν σε ήπια δραστηριότητα σε 2-3 ημέρες. Επιστροφή σε δουλειά γραφείου αναμένεται σε 2-3 μέρες ενώ για πιο έντονη σωματική εργασία απαιτούνται συνήθως 5-7 ημέρες. Άσκηση συνιστάται συνήθως μετά από 3-4 εβδομάδες ενώ πλήρης επάνοδος στις δραστηριότητές σας αναμένεται μετά από 1 μήνα.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι ουσιαστικά μόνιμα, ακόμα και μετά από μέτρια αύξηση του σωματικού βάρους, αφού όπως αναφέρθηκε, μετά την εφηβεία δεν παράγονται νέα λιποκύτταρα. Έτσι ακόμα και αν πάρετε βάρος (μέσα σε κάποια όρια, π.χ. λιγότερο από το 20-30% του βάρους σας) αυτό κατανέμεται αναλογικά σε όλο το σώμα και όχι τοπικά όπως πριν.

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας